Dünyanın İlk Yapay Zeka Güzellik Yarışması "Miss AI" Adayları Açıklandı: Listede İki Türk Var!

Dünyanın İlk Yapay Zeka Güzellik Yarışması "Miss AI" Adayları Açıklandı: Listede İki Türk Var!
Dünyanın yapay zeka tarafından üretilen kadınlara yönelik ilk güzellik yarışması "Miss AI" finalistleri belli oldu. Tamamı yapay zeka tarafından oluşturulan modeller, gerçekçilikleriyle dikkat çekiyor.

Dünyanın ilk yapay zeka tarafından üretilen kadınlara yönelik güzellik yarışması olan "Miss AI" için heyecan dorukta. Bilgisayar tarafından oluşturulan modellerin yarıştığı bu benzersiz güzellik yarışmasında finale kalan isimler açıklandı. Yarışmanın birincisi, 20 bin dolarlık ödülün sahibi olacak.

Geçtiğimiz ay başlatılan Dünya Yapay Zeka Yaratıcıları Ödülleri'nde (WAICA), yapay zeka ile yaratılan 1500 model, gerçekçilikleri ve teknik özellikleri açısından değerlendirilmişti. Jüri, ilk 10'a giren modelleri belirledi ve bu modeller 20 bin dolarlık ödül için yarışacak.

Fanvue'nun kurucu ortağı Will Monange, "Dünya çapında yaklaşık 10 bin Yapay Zeka Yaratıcısı olduğunu tahmin ediyoruz, ancak ödüllerin yaptığı şey, hiçbirimizin farkında olmadığı, ilgi çekici hikayeleri olan yaratıcıların yanı sıra, hayranları için içerik oluşturan yetenekli yaratıcıları ortaya çıkarmak oldu," dedi.

Yapay zeka güzellik yarışması (Miss AI) adayları açıklandı: Listede iki Türk var - 2

İşte Miss AI Güzellik Yarışması'nın Finalistleri:

Seren Ay (Türkiye): Türkiye'nin ilk yapay zeka marka elçisi olan Seren Ay, takipçilerini eğitirken dünyayı dijital olarak dolaşıyor. Yaratıcıları, onun imajını oluşturmak için üç yapay zeka programı kullanıyor. Düzenli olarak Türkiye'nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtıyor.

Asena İlik (Türkiye): Asena İlik, hayal gücü ve çarpıcı görsellerle bir modelin nasıl olabileceğini dünyaya gösteriyor. Kendine özgü tarzı, favori mekanları ve arabalarıyla dikkat çekiyor.

Yapay zeka güzellik yarışması (Miss AI) adayları açıklandı: Listede iki Türk var - 3

Olivia C. (Portekiz): Olivia C., teknoloji dünyasının Oscar'larının bir parçası olmanın 'bir onur' olduğunu belirtiyor ve teknolojinin bağlantıyı güçlendirdiği bir geleceğin yolunu açmayı umuyor.

Lalina (Fransa): Lalina'nın yaratıcısı, mümkün olduğu kadar gerçekçi bir şey yaratıp yaratamayacağını merak ederek kendi sanatsal vizyonunu geliştirdi.

Kenza Layli (Fas): Fas merkezli blog yazarı Kenza Layli, Instagram'da 192 bin takipçiye sahip ve yapay zeka aracılığıyla kadınların güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Eliza Khan (Bangladeş): Eliza Khan, Bangladeş'in ilk yapay zeka influencer'larından biri. Moda tutkunu olan Eliza, herkesin değerli hissettiği ve adil davranıldığı bir dünya yaratmayı hayal ediyor.

Zara Shatavari: Zara, kadınların hormonal dengesizliklerini gidermek için doğal takviye ürünü bir markanın yüzü olarak hizmet veriyor.

Anne Kerdi (Fransa): Anne Kerdi, Fransa'nın Brittany bölgesini tanıtarak turizm, tarih, kültür ve gastronomiyi mümkün olduğunca çok açıdan sunuyor.

Aiyana Rainbow: Aiyana, empati ve saygının teşvik edildiği, herkesin değer verildiği bir dünyayı temsil ediyor.

Yapay zeka güzellik yarışması (Miss AI) adayları açıklandı: Listede iki Türk var - 4

Ailya Lou: Japon-Afro-Brezilyalı sanatçı Ailya Lou, fotoğraf ve performansa odaklanarak başlangıçta bir oyuncu olacağı bir dizi özel film projesi için yaratıldı.

Yapay zeka güzellik yarışmasının finalistleri, teknolojinin yaratıcılık ve estetik alanındaki potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu heyecan verici yarışmanın kazananı, 20 bin dolarlık ödülün sahibi olacak ve yapay zekanın gücünü bir kez daha kanıtlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.