A Milli Takım'ın EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu! İşte 'Bizim Çocuklar'ın Şampiyona Kadrosu!

A Milli Takım'ın EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu! İşte 'Bizim Çocuklar'ın Şampiyona Kadrosu!
Türkiye Futbol Federasyonu, Almanya'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024 turnuvası için A Milli Takım'ın 26 kişilik nihai kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile mücadele edecek.

Kadroda yer bulamayan oyuncular arasında Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Can Uzun, Cenk Özkacar, ve Oğuz Aydın bulunuyor. Ayrıca, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal sakatlıkları nedeniyle kadroya dahil edilemedi. Öte yandan, kaleci Doğan Alemdar, idmanlardaki performansı sayesinde kampta yer alacak. Ümit Milli Takım'a gönderilen Bertuğ Yıldırım ise son anda A Milli Takım'a dahil edildi.

A Milli Takım'ın Kadrosu

  • Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
  • Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu
  • Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan
  • Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

Maç Programı ve Hazırlıklar

A Milli Takım, 18 Haziran'da Gürcistan ile turnuvadaki ilk maçına çıkacak. Ardından 22 Haziran'da Portekiz ve 26 Haziran'da Çekya ile karşılaşacak. Gruptaki ilk iki maç Dortmund'da, son maç ise Hamburg'da oynanacak. Takım, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.

A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosu belli oldu

4 Büyüklerden Kadroda Yer Alanlar

Galatasaray ve Fenerbahçe'den beşer, Beşiktaş'tan iki ve Trabzonspor'dan bir oyuncu bu önemli turnuvada Türkiye'yi temsil edecek.

Bu kadro, teknik direktörün stratejisi ve takımın turnuvadaki potansiyel başarısına dair önemli ipuçları sunuyor. Türkiye'nin bu zorlu gruptan çıkarak başarılı bir performans sergilemesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.