Emekli Maaşlarına 15 Bin TL Seyyanen Zam Talebi!

Emekli Maaşlarına 15 Bin TL Seyyanen Zam Talebi!
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarına yapılacak zamların yüzde dilimine göre değil, seyyanen yapılması gerektiğini belirterek, en az 15 bin TL seyyanen zam talebinde bulundu.

Son beş ayda kaydedilen %22,72'lik enflasyon oranı, Temmuz ayında yapılacak emekli maaş zammı için belirleyici olacak. Haziran ayı enflasyon verilerinin, zammın miktarını netleştirmesi bekleniyor. TÜED Başkanı Ergün, Türkiye'nin büyüme oranının ve önceki dönemde memurlara yapılan 8.077 TL'lik seyyanen zamın, emeklilere de yansıtılmasını istedi.

Seyyanen Zam Talebi

Ergün, "Ülkemiz büyüyor; ancak emekli maaş artışları sadece TÜFE'ye endeksli olduğu için emekliler bu büyümeden pay alamıyor. Seyyanen zam, emekliler arasındaki maaş eşitsizliğini azaltacaktır" dedi. Ayrıca, memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın emekli keseneğine yansıtılmadığını ve bu durumun düzeltilmesi halinde, hem memur hem de işçi emeklilerine de bu zammın yansıtılmasının bir hak olduğunu vurguladı.

Zam Beklentisi ve Emeklilerin Durumu

TÜED Başkanı'nın açıklamaları, emeklilerin maaşlarında gerçekleşecek artışın yalnızca enflasyon oranlarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini ve ekonomik büyümenin de emeklilere yansıtılması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu talep, özellikle ekonomik dalgalanmaların yoğun yaşandığı dönemlerde emeklilerin mali güvencesini artırmayı amaçlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.