Keçiören Meslek Edindirme Kursları Sil Baştan! Keçmek Yeniden Yapılandırılacak - Ankara Haber

Keçiören Meslek Edindirme Kursları Sil Baştan! Keçmek Yeniden Yapılandırılacak - Ankara Haber
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, KEÇMEK'in kurs merkezlerinin günümüze uygun şekilde yeniden yapılandırılacağını ve daha fazla kişiye ulaşacağını belirtti. İşte detaylar...

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Belediye bünyesinde ücretsiz hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) eğitmenleriyle buluştu. Estergon Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Özarslan, “Kadınlarımızın istihdama katılması ve meslek edinmeleri için özel gayret göstereceğiz. Meslek edindirme kurslarımızın daha fazla insana dokunması için kurs merkezlerimizi günümüze uygun şekilde yeniden yapılandıracağız. Günümüzün ekonomik şartlarında, mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendiren, ev ekonomisine katkı sağlayan, güncel eğitim sertifikalarıyla donatılmış kadınlarımıza, gençlerimize ve her yaştan insanımıza umut kapısı olmayı hedefliyoruz. KEÇMEK, insanlarımızın geleceğe güvenle baktığı, nitelikli nesillerin yetiştiği bir merkez haline gelecek” dedi.

Türk kültüründe kadın önemli

Türk kültür ve inancında kadının önemli bir yere sahip olduğunu da söyleyen Başkan Özarslan, “Bizim inancımızda ve kültürümüzde kadın önemli bir yere sahiptir. Kadınlar mücadelecidir. Türk milletinin var olmasında önemli yeri vardır kadının. Sizler de kadınların hayatlarına dokunuyor ve onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Meslek sahibi olmak isteyen bireylerin umudu ve yol göstericisi oldunuz. Sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

64 branşta 4 bin 332 kursiyer eğitim gördü

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın başkanlığında, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve 14 kurs merkezinde eğitim veren eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, KEÇMEK’in yeni yapısına ilişkin bilgiler paylaşıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca 64 branşta 4 bin 332 kursiyere eğitim veren ve emeklerini yılsonu sergisiyle taçlandıran eğitmenlere teşekkür edildi. Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılında nitelikli bir koordinasyonla yoğun bir maratona başlanacağı kaydedilirken, eğitmenlerin merak ettiği sorulara da yanıt verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.