Sincan Kurban Bayramına Hazır! Sincan’da Kurban Kesim Noktaları Neresi - Ankara Haber

Sincan Kurban Bayramına Hazır! Sincan’da Kurban Kesim Noktaları Neresi - Ankara Haber
Vatandaşların kurbanlıklarını temin edebilmesi amacıyla Çimşit ve Yenikent’e kurulan kurban pazarları hizmete devam ederken, kurban kesim noktaları da belirlendi. Sincan’da toplam 10 noktada vatandaş kurban kesimi yapabilecek.

Sincan Belediyesi 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesim yerleri belirlendi. Vatandaşlar belirlenen noktalarda huzur ve güven içinde ibadetlerini eda edebilecek. Arife günü mezarlık servisleri de ring atacak.

Sincan Belediyesi ekipleri Kurban Bayramına sayılı günler kala sahada tam kadro görev alıyor. Veterinerinden zabıtasına, temizlik işlerinden sorumlu personele kadar ekipler vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için aralıksız çalışıyor. Vatandaşların kurbanlıklarını temin edebilmesi amacıyla Çimşit ve Yenikent’e kurulan kurban pazarları hizmete devam ederken, kurban kesim noktaları da belirlendi. Sincan’da toplam 10 noktada vatandaş kurban kesimi yapabilecek.

Ücretli Kesim Alanları

Yeni Çimşit Kurban Pazarı

Yenikent Kurban Pazarı

Serbest Kesim Alanları

G.O.P Mahallesi Pazar Yeri

İstasyon Mahallesi Pazar Yeri

Osmanlı Mahallesi Pazar Yeri

Pınarbaşı Mahallesi Pazar Yeri

Plevne Mahallesi Pazar Yeri

Tandoğan Mahallesi Pazar Yeri

Temelli Kapalı Pazar Yeri

Yenikent Fevzi Çakmak Mah. Perşembe Semt Pazarı

Kesim Alanlarında Vatandaşa Kolaylık

Bu arada kesim alanlarına kurulan sistem vatandaşın işini kolaylaştırıyor. Kesim işlemi randevu ile gerçekleşiyor, vatandaş sıra beklemek zorunda kalmıyor. Sıra numarası verilen vatandaş, randevu saati gelince SMS ile bilgilendirilerek kesim alanına yönlendiriliyor. Sıra takibi www.sincan.bel.tr adresinden de yapılabiliyor. Ayrıca canlı yayın kameraları ile kurban pazarları izlenebiliyor, alandaki LED ekranlarla sıra takibi yapılıyor.

Arife Günü Mezarlık Servisleri Hizmette

Sincan Belediyesi mezarlık servisleri Cuma gününe ek olarak arife günü sabah 09.00 akşam 17.00 saatlerinde ring atacak.

Servislerden biri Sincan Kahve Konağı önünden başlayarak, Ankara Caddesi, Atatürk Caddesi, Zeki Uğur Caddesi ve Buhara Caddesi üzerinden geçerek vatandaşları Çimşit mezarlığına götürecek.

İkinci servis vatandaşları Fatih Bölgesinden Çimşit mezarlığına taşıyacak. Fatih Nafiz Körez Devlet Hastanesi önünden devam ederek Ulubatlı Hasan Mahallesi Sincan Belediyesi Ek Hizmet Binasına, oradan da İzmir Caddesi, Çalkın Caddesi ve Ahmet Andiçen Caddesi güzergahını takip edecek. Son olarak OSB içerisinden Buhara Caddesine çıkarak mezarlığa ulaşacak.

Üçüncü servis Osmanlı Mahallesinden kalkacak, Ahi Mesut Bulvarı Vatan Caddesinden başlayarak M. Aksoy Caddesi, 1562 Cadde istikametinden Ahi Mesut Bulvarı üzerinden Buhara Caddesi, oradan da Çimşit Mezarlığına ulaşacak.

ördüncü servis olan Ahi Evran Mahallesi servisi, Yunus Emre Mahallesi muhtarlık önü hareket ederek İstasyon Mahallesi Muhtarlığı, Ahi Evran Mahallesi Muhtarlık önünden geçerek Sincan Sanayi içerisinden vatandaşları Çimşit Mezarlığına götürecek.

Beşinci servis Plevne Mahallesi Muhtarlık önünden kalkıyor. Akşemsettin Mahallesi Muhtarlık önü ve oradan da Sanayi içerisinden geçerek mezarlığa gidecek.

Altıncı servis ise Yenikent’teki vatandaşları Çimşit mezarlığına taşıyacak. Mevlâna Caddesi üzerinden kalkan servis, 65. Cadde istikametinden Melih Gökçek Bulvarı, 64. Cadde istikametine oradan Kazım Karabekir Caddesi, Orhan Gazi Caddesi, Fatih Caddesi, Yenikent Merkez Cami önü, Ayaş Caddesi ve OSB güzergâhını takip ederek Çimşit mezarlığına ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.