Altındağ'da “kent Bilgi Sistemi” Tanıtıldı - Ankara Haber

Altındağ'da “kent Bilgi Sistemi” Tanıtıldı - Ankara Haber
Altındağ’da “Kent Bilgi Sistemi” tanıtım toplantısı gerçekleşti. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, belediyenin ilgili tüm birimlerinde çalışan personellere, uygulama hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Altındağ Belediyesi, teknoloji ve verimlilik alanında öncü olmaya devam ediyor. Altındağ Belediyesi’nde “Kent Bilgi Sistemi” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Altındağ Belediyesi personeline, Altındağ Belediyesi tarafından vatandaşların belediye ile olan işlemleri kolaylaştırmak için hayata geçirilen “Altındağ Belediyesi Kent Bilgi Sistemi” projesi (ALBİS) hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Uygulama ile vatandaşların belediyeye gelmeden www.altindag.bel.tr resmi web sitesi üzerinden “İnternetten Bilgilendirme Amaçlı İmar Durumu Sorgulama” yapma imkânı bulduğu bildirildi.

Uygulama sayesinde, plan notları ile birlikte bilgilendirme amaçlı imar durumu belgesinin bilgisayara kaydedilebildiği ve çıktı alınabildiği aktarıldı. Son olarak, uygulamanın detaylarına ve yapılan yeniliklere değinildi. Altındağ Belediyesi personeli, toplantıya büyük ilgi gösterdi.

KENT REHBERİ İLE DETAYLI İNCELEME YAPMAK MÜMKÜN

ALBİS Projesi’nin ikinci aşaması olan “Kent Rehberi” uygulaması ile de tüm ilçenin haritasını incelemek mümkün… Kent Rehberi sayesinde kullanıcılar, daha büyük alanda inceleme yapabiliyor, istenilen katmanı açıp kapatabiliyor, her yıl yenilenen uydu görüntüsü sayesinde incelenen alanın güncel görüntüsüne de ulaşabiliyor. Sistemde ayrıca Ada/Parsel numarası, adres ve önemli yer arama gibi çeşitli arama seçenekleri de bulunuyor. Harita üzerinde gezinme, haritaya yaklaşıp uzaklaşma, harita üzerinde tıklanan bina, parsel ve önemli yerlerin bilgisi de alınabiliyor.
Ayrıca kurum personeli kullanıcı adı ve şifre ile Kent Rehberi’ne girdiğinde yetkisi dahilinde müdürlüğüne ait çok çeşitli verilere erişip sorgulama yapabiliyor. Kent Rehberi ile Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) entegrasyonu sayesinde güncel adres verisi de Kent Rehberi’nde sorgulanabiliyor.

“BELEDİYE HİZMETLERİNDE TEKNOLOJİNİN İMKÂNLARINDAN FAYDALANIYORUZ”

Altındağ Belediyesi’nin her zaman teknolojinin ve yeniliklerin öncüsü olduğunu vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Belediye olarak verdiğimiz hizmetlerde, teknolojinin imkânlarından sıklıkla faydalanıyoruz. Hayata geçirdiğimiz Kent Bilgi Sistemi, hem vatandaşların hem de personelin işini kolaylaştırıyor. Sistemde, internet üzerinden imar durumu hakkında bilgi verilebiliyor. Ayrıca, bina ve numarataj bilgileri, mülkiyet sınırlarına ait bilgi, ruhsat bilgileri, kira ve ecrimisil bilgileri gibi çok çeşitli bilgilere kolay erişim sağlanabiliyor. Belediye uygulamalarında yenilikçi çalışmalarımızla hizmet standartlarımızı yükseltmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.