İkinci El Otomobil Piyasasında Fiyatlar Düşüşe Geçti: İşte En Çok Talep Gören 10 Marka Açıklandı!

İkinci El Otomobil Piyasasında Fiyatlar Düşüşe Geçti: İşte En Çok Talep Gören 10 Marka Açıklandı!
İkinci el otomobil piyasasında Mayıs ayında yaşanan fiyat düşüşleri, sıfır kilometre araçlara yönelik yeni regülasyonların etkisiyle devam ediyor. İşte ilana konulduğu anda satılan ve en çok ilgi gören markalar...

2024 yılında başlayan ve Mayıs ayı itibarıyla düşüşe geçen ikinci el otomobil fiyatları, otomobil almayı düşünenlerin dikkatini çekiyor. Yılbaşından bu yana fiyatları yükselişte olan ikinci el araçlar, nisan ayında gözlemlenen sınırlı artışın ardından mayıs ayında yüzde 3 oranında bir düşüş yaşadı. Halil Ali Şenay, arabam.com Oto Ekspertiz Genel Müdür Yardımcısı, 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan GSR II regülasyonu nedeniyle markaların stoklarında bulunan uyumsuz araçları hızlı bir şekilde piyasaya sürdüğünü belirtti. Bu durum, sıfır kilometre araçlara yönelik başlatılan kampanyalarla birleşerek, ikinci el araç fiyatlarının düşmesine neden oldu.

İkinci el araç satışında yeni dönem başladı: Devletten 75 bin TL'ye 2. el araba satışı:

Mayıs ayında yapılan analizlere göre, en çok talep gören markalar sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda olarak sıralandı. Model bazında ise Renault Clio, Opel Astra, Renault Megane, Toyota Corolla, Fiat Egea, Ford Focus, Volkswagen Polo, Volkswagen Passat ve Honda Civic en çok talep gören otomobiller arasında yer aldı.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 684.042 TL olarak belirlenirken, en çok rağbet gören ilanların fiyat segmenti 800 bin lira ve altı olarak gözlemlendi. Şenay, Haziran ayında da fiyatların reel bazda düşüş yaşamasını beklediklerini ifade etti. Eylül ayına kadar önemli bir hareketlenme beklenmeyen piyasada, okulların açılması ve tatil sezonunun sona ermesi ile birlikte kısmi bir canlanma öngörülüyor. Ancak, krediler ve kur gelişmelerinin piyasayı belirleyen ana faktörler olacağı tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.