TÜVTÜRK'ten Kredi Kartı İşlemleriyle İlgili Önemli Açıklama: Ek Ücret Yok!

TÜVTÜRK'ten Kredi Kartı İşlemleriyle İlgili Önemli Açıklama: Ek Ücret Yok!
TÜVTÜRK, araç muayene işlemleri için kredi kartı kullanımında yeniliği duyurdu. TÜVTÜRK, son günlerde medyada yer alan kredi kartı işlemlerinden ek komisyon alındığı iddialarına karşı bir basın açıklaması yaparak durumu açıklığa kavuşturdu!

2004 yılından bu yana Karayolları Trafik Kanunu gereğince belirlenen ve her yıl güncellenen araç muayene ücretlerine ilişkin, TÜVTÜRK ve kamu idareleri arasında 2007 yılında imzalanan imtiyaz sözleşmesi çerçevesinde işlemler sürdürülmekte.

tuvturk-arac-muayene-ucretlerine-zam-0-001.jpg

Şirket, 2021 yılından itibaren araç muayene istasyonlarında nakit ödemenin yanı sıra kredi kartıyla ödeme seçeneğini de sunmaya başlamıştır. Kredi kartı ve banka kartıyla yapılan ödemeler, ilgili kanun ve mevzuata uygun olarak, bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirilmekte ve bu hizmet karşılığında bir hizmet bedeli alınmaktadır. Ancak TÜVTÜRK tarafından araç muayene ücreti dışında herhangi bir ek ücret talep edilmemektedir.

TÜVTÜRK, basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kredi kartı ile yapılan ödemelerde herhangi bir komisyon alınmadığını belirterek, vatandaşları doğru bilgilendirme adına bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu ifade etti. Bu açıklama ile TÜVTÜRK, araç sahiplerine şeffaflık sağlayarak güven ortamını pekiştirmeyi amaçlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.