Çekya - Türkiye Maçına Rumen Hakem Kararı Ortalığı Karıştırdı! Zamanında Xavi'yi Çileden Çıkarmıştı Reklam Panosu Tekmeletmişti!

Çekya - Türkiye Maçına Rumen Hakem Kararı Ortalığı Karıştırdı! Zamanında Xavi'yi Çileden Çıkarmıştı Reklam Panosu Tekmeletmişti!
EURO 2024'te Türkiye'nin Çekya ile oynayacağı kritik maçta düdük çalacak hakem belli oldu. A Milli Futbol Takımı'nın 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak olan karşılaşmasını Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek.

Rumen hakem Istvan Kovacs, daha önce Türk takımlarının altı maçını yönetmişti. Bu maçlarda Türkiye temsilcileri, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Kovacs'ın yönettiği bazı önemli maçlar arasında PSG'nin Galatasaray'ı 5-0 yendiği maç ve Türkiye'nin İsveç'e 1-0 kaybettiği karşılaşma da bulunuyor. Ayrıca Başakşehir'in Club Brugge karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet ve Türkiye U21 takımının Liechtenstein U21 takımını 6-1 yendiği maç da Kovacs'ın yönettiği müsabakalar arasında.

Barcelona - PSG Maçı ve Xavi'nin Tepkisi

Istvan Kovacs, Barcelona ile PSG arasında oynanan ve büyük tartışmalara neden olan Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında da görev almıştı. Bu maçta PSG, Barcelona'yı 4-1 yenerek turnuvadan elemişti. Maçın 29. dakikasında Barcelona'nın oyuncusu Ronald Araujo, son adam olarak Bradley Barcola'yı düşürdü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu karar, maçın seyrini değiştirdi ve PSG, 40. dakikada Dembele ve 54. dakikada Vitinha'nın golleriyle 2-1 öne geçti.

Bu gelişmelerin ardından Barcelona'nın teknik direktörü Xavi, hakem kararlarına büyük tepki gösterdi. PSG'nin ikinci golünün hemen ardından orta sahada yaşanan bir pozisyonda Kovacs, Barcelona aleyhine faul kararı verdi. Kararın ardından sinirlenen Xavi, saha kenarındaki Şampiyonlar Ligi panosunu tekmeledi ve kırmızı kartla cezalandırıldı.

Maçın kalan kısmında PSG, 61 ve 89. dakikalarda Mbappe'nin attığı gollerle skoru 4-1'e getirdi ve tur atladı. Xavi, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Üzgünüz, öfkeliyiz. Araujo'nun gördüğü kırmızı kart bence ağır karar. Böyle bir sezonun emeğinin hakem kararlarıyla sona ermesi utanç verici. Hakem çok kötüydü, felaket. Hakem hakkında konuşmayı sevmiyorum ama bunu söylemek zorundayız, susamayız." ifadelerini kullandı.

Bu olaylı maçın ardından gözler şimdi Kovacs'ın Çekya - Türkiye maçındaki performansına çevrildi. Türk futbolseverler, Rumen hakemin adil bir yönetim sergilemesini umut ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.