THY Başkanı Ahmet Bolat Duyurdu: 1000 Kabin Memuru ve 900 Pilot Alımı Yapılacak!

THY Başkanı Ahmet Bolat Duyurdu: 1000 Kabin Memuru ve 900 Pilot Alımı Yapılacak!
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda THY'nin büyüme hedeflerini ve yeni işe alım planlarını açıkladı. THY, 2023 yılında 6755 pilota ulaşırken, 1 yıl içinde 900 pilot ve 1000 kabin memuru işe alınacak.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN Türk'te katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. THY'nin büyüme hedefleri, sektördeki zorluklar ve yeni işe alım planları hakkında detaylı bilgiler veren Bolat, havacılık sektöründeki son gelişmeleri de değerlendirdi.

Bolat, THY'nin 2003 yılında 65 uçakla başladığı serüvenin bugün 300'ü aşkın uçakla devam ettiğini belirterek, 2033 yılına kadar filonun 810 uçağa ulaşacağını söyledi. THY'nin Avrupa'da bir numaralı hava yolu konumuna geldiğini vurgulayan Bolat, Ryanair ile çekişmelerinin sürdüğünü ancak yakın zamanda onları geçeceklerini ifade etti.

Havacılık sektöründeki finansal zorluklara da değinen Bolat, son 20 yılda 180'e yakın hava yolunun iflas ettiğini belirtti. "Hava yolu işletmeciliği para kazanmak için yapılan bir şey değil," diyen Bolat, 2023 yılında THY'nin Türkiye'ye katkısının 55 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bu katkının 21 milyar doları direkt gelir, 16.1 milyar doları hizmet ihracatı ve 17 milyar doları tedarik zinciri ile sağlandığını belirtti.

THY'nin geçtiğimiz yıl 83,5 milyon yolcu taşıdığını ve bu yolcuların yüzde 60'ının transit yolcu olduğunu belirten Bolat, İstanbul Havalimanı'nın stratejik önemine dikkat çekti. Bolat, havalimanında gerçekleştirilen operasyonların kalitesinin Avrupa'nın çok üzerinde olduğunu ve İstanbul Havalimanı'nın 1,5 yıl içinde daha da etkin hale geleceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY'nin pilot ve kabin memuru alımlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 2021 yılında 5561 pilot ile hizmet verdiklerini belirten Bolat, 2023 yılını 6755 pilot ile tamamladıklarını ve 1 yıl içinde 900 pilot daha almayı planladıklarını söyledi. Kabin memuru sayısının 2019 yılında 12 bin olduğunu ve şu anda 15 bin kabin memuruna ulaştıklarını belirten Bolat, 1000'e yakın yeni kabin memuru alınacağını açıkladı.

Ayrıca Bolat, AJet'in misyonlarından birinin Ankara'yı üçüncü büyük turizm başkenti yapmak olduğunu ve 10 yıl içinde 200 uçaklık bir filo kurma hedefleri olduğunu belirtti. ABD'den gelen turistlerin Türkiye'ye katkısının büyük olduğunu ve önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağını ifade eden Bolat, yeni destinasyonlar arasında Philadelphia, Memphis ve Orlando'nun düşünüldüğünü söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.