Yenimahalle’de Muharrem Ayı özel programı! 20 bin porsiyon aşure dağıtıldı

Yenimahalle’de Muharrem Ayı özel programı! 20 bin porsiyon aşure dağıtıldı
Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda “Matem-i Muharrem” adlı Muharrem Ayı özel programı düzenledi.

Yenimahallelilerin akın ettiği Muharrem Ayı Özel Programı’nda, Yüksel Didikoğlu, Ezgi Saykan ve Ersin Perçin seslendirdiği deyiş ve türkülerle vatandaşlara duygu dolu bir akşam yaşattı.

20 bin porsiyon aşure dağıtıldı

Etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Eşi Azize Yaşar, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Ferudun Güngör, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Alevi dedesi tarafından okunan dualar eşliğinde başlayan programda, yaklaşık 20 bin porsiyon aşure belediye tarafından ikram edildi. Tolga Sağ’ın da konuk olarak katıldı programda deyişler okuyan Sağ, vatandaşları duygulandırdı. Daha sonra Yenimahalle Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun (TUBİL) semah gösterisi eşliğinde Kerbela şehitleri anıldı.

Hak ve hakikatin tarafında yer almalıyız

Program sonunda vatandaşlara seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kerbela Hazreti Peygamberin ehlibeytinin zulüm görmesi, katledilmesi ile ilgili büyük bir acıyı simgeler ama bu ayda sadece o acıyı değil Kerbela’nın bize anlatmak istediklerini de iyi anlamakla sorumluyuz. Kerbela’da ölen de öldüren de Müslüman’dı. Ancak iktidar hırsı gözlerini kör etti. Her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almalıyız” dedi.

Yaşar, “Ayrışarak değil birleşerek güçlü olabiliriz. Muharrem Ayı, birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu simgeleyen kutsal bir aydır. Biz Türk Ulusu olarak Hünkâr Hacı Bektaş Veli ile Yunus Emre ile Mevlana ile Dadaloğlu ile Pir Sultan ile bir bütünüz. Kerbela, bütünlüğümüz bozulduğunda çekilebilecek acıları, aşure ise birlik ve beraberliğimizin, farklılıklarımızın birlikte, beraberken nasıl tatlı olduğunu anlatıyor. Bizler farklılıklarımız ile bir bütünüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni Alevi’si, Sünni’si, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkez’i ile birlikte kurmuştur. Kötü günde iyi günde kader birliği etmiş, bu topraklarda sonsuza kadar huzur ve kardeşlik içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koymuşuz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.