Yaz Kabusu Tüm Türkiye'yi Sardı! Hastaneler Tıklım Tıklım! O Virüse Dikkat Edin!

Yaz Kabusu Tüm Türkiye'yi Sardı! Hastaneler Tıklım Tıklım! O Virüse Dikkat Edin!
Yaz aylarının gelmesiyle grip vakalarının azalması beklenirken, şimdi de mide gribi salgını patlak verdi. Mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteren bu hastalık, özellikle el hijyenine dikkat etmeyen kişilerde hızla yayılıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte grip vakalarının azalması beklenirken, mide gribi salgını acil servisleri doldurdu. ATV Ana Haber’de yer alan habere göre, özellikle hastanelerin acil bölümlerine mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleriyle başvuran hasta sayısında büyük bir artış gözlemlendi. Bu hastalık, özellikle hijyen kurallarına dikkat edilmemesi ve uygun olmayan mutfak alışkanlıkları nedeniyle hızla yayılıyor.

iStock-1188264368

Uzmanlardan Hijyen Uyarısı

Genel Cerrah Dr. Uygar Düzci, mide gribinin grip gibi virüslerle bulaştığını belirterek, hijyenin önemine dikkat çekti. Düzci, "Nasıl ki grip virüslerle oluyorsa, bu bahsettiğimiz ishallerin büyük bir kısmı da virüsler sayesinde olur. Özellikle hijyenik olmayan ortamlarda yenilen yemekler, içecekler ve el teması yoluyla bu mikroplar bulaşır. Ellerinizi en az 3 dakika sabunla yıkamadan ağzınıza götürmemeli veya bir gıdaya dokunmamalısınız. Tatlı ve pilav gibi yiyecekler hızlı bir şekilde bakteri üretir. Ayrıca çeşme suyundan yapılan buzlar da bakteriler veya virüsler barındırabilir" dedi.

Gastroenteroloji Uzmanından Öneriler

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut ise yaz aylarında bu tür hastalıkların sıkça görüldüğünü belirterek, "Mide gribi, bulantı, kusma ve ishal ile kendini gösterir. Yediklerimize dikkat ederek ve sıvı alımını artırarak bu hastalığı iki-üç gün içinde atlatabiliriz" dedi. Prof. Dr. Korkut, özellikle yaz aylarında hijyen kurallarına dikkat edilmesinin ve gıdaların uygun koşullarda saklanmasının önemine vurgu yaptı.

Bağışıklık Sistemi Güçlü Olanlar Daha Şanslı

Mide gribi, bağışıklık sistemi sağlam olan kişilerde genellikle kısa sürede atlatılabiliyor. Ancak bağışıklık sistemi zayıf olanlar için bu süreç daha uzun ve zorlu geçiyor. Bu nedenle özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olan kişilerin hijyen kurallarına ekstra özen göstermesi gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.