Satranç Şampiyonları Altındağ’dan Yetişiyor! Şampiyonları Ödüllerini Aldı!

Satranç Şampiyonları Altındağ’dan Yetişiyor! Şampiyonları Ödüllerini Aldı!
Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen “Dünya Satranç Günü Özel Turnuvası” sona erdi. Altındağlı genç sporcular ödüllerine kavuştu. Sporcuların heyecanına Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de ortak oldu.

Altındağ’ın satranç şampiyonları belli oldu. Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından “Dünya Satranç Günü” dolayısıyla satranç turnuvası düzenledi. Kıyasıya yarışa sahne olan turnuvanın ödül töreni Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Turnuvalara Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi, 57 öğrenci katıldı. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, final heyecanı yaşayan gençleri yalnız bırakmadı ve turnuvada dereceye giren genç sporculara ödüllerini takdim etti.

“ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI MÜSABAKALARDA TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”

Satranç turnuvasında birincilik madalyası almaya hak kazanan Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi üyesi Metin Emresoy (12), “Satranca ilk kez Gençlik Merkezi’nde başladım ve kendimi geliştirdim. Merkezde birçok alanda kurslar var. Ben satranç alanında ilerledim. Turnuvalara katılmaya başladım. Gençlik Merkezleri arasında yapılan turnuvalara ilk kez katıldım. Turnuva çok güzel geçti. Bugün turnuvada birinci oldum ama daha büyük hedeflerim var. Gençlik Merkezi’ndeki hocalarımın yardımıyla kendimi daha fazla geliştirip uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil etmek istiyorum. Şimdi hayalini kuruyorum, bunun için çalışıyorum. Satrancı çok seviyorum ve bunu başaracağıma inanıyorum. Altındağ Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki’ye bizim gibi gençlere satrancı sevdirdiği için ve bu merkezleri bizlere açtığı için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“BİR SONRAKİ TURNUVADA HEDEFİM BİRİNCİLİK…”

Sezai Karakoç Gençlik Merkezi üyelerinden Sedef Yüce ise (12), turnuvada dereceye girerek dördüncü oldu. Yüce, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Gençlik Merkezi’nde satranç eğitimi alıyorum. Merkezler arasında düzenlenen satranç turnuvasında 6 turda dördüncü oldum. Bir sonraki turnuvada birinci olmayı hedefliyorum. Hobi edinmek isteyen kişilere Gençlik Merkezleri’ndeki kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum. Yaz tatilini boş boş geçirmek yerine, mutlaka Gençlik Merkezlerine gelsinler, kurslara katılsınlar.”

“SATRANÇ ŞAMPİYONLARI ALTINDAĞ’DAN YETİŞİYOR”

Altındağlı başarılı sporcularla gurur duyduklarını dile getiren Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Gençlik Merkezlerimizde satranç kursuna katılan gençlerimiz, bugün düzenlenen turnuvada ödüllerini aldı. Satranç, sabır, dikkat ve azim gerektiren bir spor dalı… Altındağlı çocuklarımız bugün bu alanlarda ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gözler önüne serdiler. Hepsini canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Satrancın şampiyonları da, Altındağ’dan yetişiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.