Aleyna Tilki'ye Şantaj Şoku! Özel Bilgileri Çalınan Şarkıcı, Savcılığa Koştu! İşte Detaylar...

Aleyna Tilki'ye Şantaj Şoku! Özel Bilgileri Çalınan Şarkıcı, Savcılığa Koştu! İşte Detaylar...
Aleyna Tilki'nin kişisel bilgileri siber saldırganlar tarafından ele geçirildi. Şantajcı, bilgileri üçüncü kişilere yaymakla tehdit etti. Şarkıcının babasına ve menajerine gönderilen mesajların ardından başlatılan soruşturma başlatıldı!

Popüler şarkıcı Aleyna Tilki, özel bilgilerini hedef alan siber saldırıya maruz kaldı. 7 Ağustos 2024 tarihinde, Tilki'nin kimlik ve kişisel verilerinin ele geçirildiği bildirildi. Saldırgan İ.Y., ünlü şarkıcının babası ve menajerine mesajlar göndererek, bilgilerin üçüncü kişilere yayılacağı tehdidinde bulundu.

İbrahim Y., Instagram üzerinden Aleyna Tilki'nin babasına, "Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş" diyerek, kimlik cilt numarası, aile sıra numarası, okul bilgileri ve diğer özel verileri paylaştı. Aynı bilgileri, şarkıcının asistanına da e-posta yoluyla iletti. Bu durum, Tilki ve ailesi için büyük bir güvenlik endişesine yol açtı.

Özel bilgileri ele geçirilen Aleyna Tilki'ye şantaj! Babasına gelen mesaj sonrası savcılığa koştular

Durumu fark eden Aleyna Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu. Dilekçede, Tilki'nin Türkiye genelinde tanınan bir sanatçı olduğu ve kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiği vurgulandı. Tilki ve ailesi, bilgilerin ifşa edilmesiyle tehdit edildiğini belirterek, organize bir suç örgütünün bu saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Özel bilgileri ele geçirilen Aleyna Tilki'ye şantaj! Babasına gelen mesaj sonrası savcılığa koştular

Şantajcının diğer bir Instagram adresinden Aleyna Tilki'nin bilgilerini ifşa ettiği ve bu bilgileri üçüncü kişilere ilettiği ifade edildi. Ayrıca, bir YouTube videosunda da şarkıcının bilgileri paylaşıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı ve şüpheli İ.Y. adlı kişinin hesap sahibini tespit etti. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia etti. Ancak savcılık, bu inkara itibar etmeyerek, İ.Y.’yi kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.