Altındağ Engelsiz Yaşam Merkezi Neşe Dolu! “ Dönem Sonu” Etkinliği...

Altındağ Engelsiz Yaşam Merkezi Neşe Dolu! “ Dönem Sonu” Etkinliği...
Altındağ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaz dönemi sona erdi. Merkezde düzenlenen “Dönem Sonu” etkinliği neşeli anlara sahne oldu. Özel gereksinimli bireylerin heyecanına Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de ortak oldu.

Altındağ Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaz dönemi eğitim öğretim programı sona erdi. Özel gereksinimli bireyler, faaliyetlerini ve yeteneklerini, tamamını kendilerinin düzenlediği dönem sonu etkinliğinde gözler önüne serdi. Karapürçek Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, öğretmenler, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 54 öğrenci, birbirinden renkli gösteriler sergiledi. Programın başlangıcında öğretmenler, katılımcılara atölye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençlerin ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi...

DUYGU DOLU TÜRKÜLER

Programda ayrıca, Engelsiz Yaşam Merkezi resim atölyesinde eğitim alan özel gereksinimli bireyler ve anneleri tarafından yapılan el ürünleri eserler de sergilendi. Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden otizmli Umut Haktan Akdağ, org çalarak ve babası eşliğinde söylediği türkülerle dinleyenleri duygulandırdı. Görme engelli Sıla Taşçı da, “Akşam Olur Karanlığa Kalırsın” türküsünü bağlama eşliğinde söyleyerek yüreklerin pasını sildi. Program, müzik atölyesi öğrencileri ve öğretmenlerinin özel olarak hazırladığı konserle sona erdi.

“HEM EĞLENİYORUM HEM ÖĞRENİYORUM”

Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden Nurdane Kulaksız (32), merkezde eğitim almaya kısa bir süre önce başladığını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimalmaya başlarken ilk zamanlarda çok çekimserdim. Şu an hem eğleniyorum hem öğreniyorum. Merkezin yapımında emeği geçen herkese ve özellikle öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız...” diye konuştu.

“KISA SÜREDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Bir diğer öğrenci Sevilay Yıldız (28) ise, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Yaklaşık 3 aydır burada eğitim alıyorum. Bilgisayar ve resim kurslarına katıldım. Kısa sürede çok şey öğrendim. Eğitim almamızda emeği geçen tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir yer açılmış, burada bulunmaktan çok mutluyum...”

“ASIL ENGEL KALPLERDEKİ, ZİHİNLERDEKİ ENGELDİR”

Altındağ’da dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Özel gereksinimli bireylerin hayatını değiştirecek geniş kapsamlı bir projenin hazırlığını yapıyoruz.

Gelişmiş bir toplum dezavantajlı grupların yaşam standartlarıyla ölçülür. Asıl engel kalplerdeki, zihinlerdeki engeldir. Çok yakında bu projeleri de hayata geçireceğiz. Merkezimize Altındağ’da ikamet eden 18 yaş ve üstü tüm özel bireylerimiz başvuru yapabiliyor. Yeni dönemde küçük yaş öğrencilerimiz için de eğitimler planlıyoruz” dedi.Başkan Tiryaki, “Yavrularımızı tebrik ediyorum, hepinize teşekkür ederim. Sağ olun, var olun. Merkezimizde, bu güzel programda emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Altındağ’da tüm engelleri birlikte aşmak için yeni projelerimizle Altındağlılara hizmet etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.