Etimesgut'ta Diyabet Sempozyumu! Prof. Dr. Mustafa Altay ve Dyt. Sena Nur Doğan Anlattı!

Etimesgut'ta Diyabet Sempozyumu! Prof. Dr. Mustafa Altay ve Dyt. Sena Nur Doğan Anlattı!
Etimesgut Belediyesi 28 Ağustos Çarşamba günü saat:10:00- 12:00’da Kent KonseyindeMedicana Hastanesi işbirliği ile “Diyabet Farkındalığı” adlı sempozyum gerçekleşti.

Etimesgut Belediyesi 28 Ağustos Çarşamba günü saat:10:00- 12:00’da Kent KonseyindeMedicana Hastanesi işbirliği ile “Diyabet Farkındalığı” adlı sempozyum gerçekleşti.Çağın en önemli hastalıklarından biri olan diyabetle mücadeleye büyük önem verenEtimesgut Belediyesi, gerekli olan önlemleri alma noktasında etkinlik düzenleyerek halkıbilinçlendirme çalışmaları başlattı.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Altay ve Beslenme veDiyet Uzmanı Dyt. Sena Nur Doğan tarafından gerçekleştirilen sempozyum da Prof. Dr.Mustafa Altay “Diyabet, pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya daüretilen insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu kan şekeri seviyesininyükselmesiyle ortaya çıkan ve bir ömür devam eden bir durumdur.

Diyabet hastalığı kendiiçinde 3’e ayrılmaktadır. Bunlar; tip 1, tip 2 ve gestasyonel diyabettir. Özellikle Tip 1 Diyabet,genç yaşlarda ortaya çıkan bir hastalık olup, çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarını derindenetkiler. Ancak doğru beslenme ve bazı kurallara uyularak kaliteli bir yaşam sürülebilir”ifadelerini kullandı. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Altay’ın konuşmasınınardından Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Nur Doğan diyabet hastalarının beslenmedüzeni hakkında dikkat etmeleri gereken hususları açıkladı.

Konuşmasının ardından diyabethastaları için evde kısa sürede şekersiz olarak hazırlayabilecekleri tatlı ve içecek yapımıgerçekleştirdi. Hem bilgilendirici hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilen sempozyumbeğeni ile karşılanırken katılımcılara sempozyum sonunda ücretsiz olarak şeker taramasıyapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.