ATV Dizisi, Bir Gece Masalı Dizisindeki Abdest Sahnesine Tepki Yağdı! RTÜK’e Şikayet Yağmuru Yağdı!

ATV Dizisi, Bir Gece Masalı Dizisindeki Abdest Sahnesine Tepki Yağdı! RTÜK’e Şikayet Yağmuru Yağdı!
TV’nin yeni dizisi Bir Gece Masalı, ilk bölümüyle izleyicileri ekran başına toplarken, Yörük kızı Canfeza'nın mağarada abdest alırken komiser Mahir tarafından izlenmesi büyük tepki çekti.

ATV ekranlarında izleyicilerle buluşan yeni dizi Bir Gece Masalı, ilk bölümüyle dikkat çekti. Başrollerinde Burak Deniz ve Su Burcu Yazgı Coşkun’un yer aldığı dizi, hem oyunculuk performansları hem de hikayesiyle beğeni toplarken, bir sahne sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Dizinin dikkat çeken sahnesinde, Yörük kızı Canfeza'nın (Su Burcu Yazgı Coşkun) bir mağarada abdest alırken komiser Mahir’in (Burak Deniz) onu izlediği anlar izleyiciler tarafından uygunsuz bulundu. Canfeza’nın suyun içine uzanarak dua ettiği sahnenin ardından, Mahir’in şaşkın bakışlarla onu uzaktan izlemesi de rahatsızlık yarattı. Kamera açıları ve sahnenin sunuluş biçimi sosyal medyada tepki çekerken, izleyiciler sahnenin dini hassasiyetlere aykırı olduğunu savunarak RTÜK’e şikayette bulundu.

RTÜK’e Çağrı

Sahnenin yayınlanmasının ardından sosyal medya kullanıcıları, sahnenin dinî bir ritüeli yanlış bir şekilde ele aldığını iddia ederek RTÜK’e seslendi. Özellikle abdestin özel bir ibadet olduğunu vurgulayan izleyiciler, bu sahnenin yanlış bir mesaj verdiğini dile getirdi. Kullanıcılar, dizinin bu sahnesi nedeniyle şikayetlerini artırarak RTÜK’e çok sayıda başvuruda bulundu.

Bir Gece Masalı dizisindeki abdest sahnesi tepki çekti

Bir Gece Masalı’nın Konusu

Gizemli bir aşk hikayesini anlatan Bir Gece Masalı, Mahir Yılmaz’ın (Burak Deniz) yirmi yıl önce babasının öldürülmesinin ardından intikam peşine düşmesini konu alıyor. Babası görevdeyken şehit edilen Mahir, yıllar sonra bir komiser olarak babasının katilini bulmak için geri döner. Denizli’ye geldiği ilk gün, mistik bir şekilde karşılaştığı Yörük kızı Canfeza’ya aşık olur. Mahir, adını öğrenemediği bu kıza “Şehrazad” ismini takar ve onu aramaya başlar. Aynı zamanda babasının katili olan Kürşat Kilimci’yi (Mesut Akusta) alt etmek için düğününde harekete geçer, ancak bu düğün Mahir’in hayatını kökten değiştirecek olayların başlangıcı olacaktır.

Bir Gece Masalı dizisindeki abdest sahnesi tepki çekti

Dizinin kadrosunda Burak Deniz ve Su Burcu Yazgı Coşkun’a Mesut Akusta, Özlem Türkad, Eren Vurdem, İrem Altuğ ve Ecem Çalhan gibi ünlü isimler eşlik ediyor. İlk bölümüyle büyük ilgi gören Bir Gece Masalı, tepki çeken sahneleriyle de gündemdeki yerini koruyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.