Dilan Polat Mahkeme Salonunu Ağlayarak Terk Etti! ''Engin Polat İçin Dualarınızı Esirgemeyin'' Dedi

Dilan Polat Mahkeme Salonunu Ağlayarak Terk Etti! ''Engin Polat İçin Dualarınızı Esirgemeyin'' Dedi
"Suç örgütü kurmak" ve "kara para aklama" gibi ciddi suçlamalarla yargılanan Dilan ve Engin Polat'ın davası ertelendi. Mahkeme salonunda gözyaşlarını tutamayan Dilan Polat, duruşmayı ağlayarak terk etti.

Dilan ve Engin Polat başta olmak üzere toplam 28 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dilan ve Engin Polat, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan elde edilen gelirleri aklama" ve "bahis ve şans oyunları kanununa muhalefet" suçlarından yargılanıyorlar. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar katılırken, mahkeme sürecinde gözler Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın savunmalarında idi.

Polat çiftinin yargılandığı dava ertelendi! Dilan mahkeme salonunu ağlayarak terk etti

Polat Çiftinin Savunmaları

Duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılan Engin Polat ve tutuksuz sanık olarak duruşmaya katılan Dilan Polat, kendilerine yöneltilen suçlamalar karşısında savunmalarını sundu. Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, savunmasında Polat ailesinin ekonomik olarak zor duruma düştüğünü vurguladı. Horoz, “Bir aile yerle yeksan edilmiştir. Banka hesapları blokelenmiş, insanlar hayatlarını idame ettiremez hale gelmiştir. Dosyada somut delil bulunmamaktadır,” diyerek Engin Polat’ın tahliyesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

Savcının Talepleri

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, sanıkların emanette bulunan eşyalarının ve delil değeri taşımayan materyallerin iade edilmesini önerdi. Ancak mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılması taleplerinin reddedilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle emekli maaşlarında bulunan kısıtlamaların kaldırılmasını öneren savcı, diğer mal varlıkları üzerindeki kısıtlamaların devam etmesini talep etti.

Savcı ayrıca, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün hakkında tahliye için henüz bir gerekçe bulunmadığını ifade etti. Tutukluluk hallerinin devam etmesi gerektiğini, kaçma şüphesi ve suçların niteliği göz önüne alındığında bu kararın doğru olacağını vurguladı.

Polat çiftinin yargılandığı dava ertelendi! Dilan mahkeme salonunu ağlayarak terk etti

Dilan Polat Gözyaşlarını Tutamadı

Duruşmanın ardından Dilan Polat, mahkeme salonunu gözyaşları içerisinde terk etti. Basın mensuplarına açıklama yapmayan Polat, kızı Nilda Polat ile birlikte adliyeden ayrıldı. Polat ailesinin bu zor anları, duruşma boyunca ağır bir duygusal yük taşıdıklarını gözler önüne serdi. Davanın diğer sanıklarından Sinem Sıla Doğu ise basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak, "Dualarınızı esirgemeyin" dedi.

Davada Erteleme Kararı

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının ve avukatların taleplerinin değerlendirilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, mahkemenin ara kararı açıklaması bekleniyor.

Toplumda Geniş Yankı Uyandıran Dava

Dilan ve Engin Polat’ın yargılandığı bu dava, suçlamaların ağırlığı nedeniyle kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. Özellikle Polat çiftinin sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olması, dava sürecini daha yakından takip eden bir kitle oluşturdu. Polat ailesinin ekonomik ve sosyal durumu üzerindeki etkiler ve davanın sonucu, Türkiye genelinde merakla bekleniyor.

Mahkemenin önümüzdeki duruşmada vereceği karar, Polat çiftinin ve diğer sanıkların geleceği açısından kritik bir öneme sahip olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.