Ankara'ya Dev Proje: 32 Kilometrelik Yeni Su Hattı Başkent’e Hayat Verecek!

Ankara'ya Dev Proje: 32 Kilometrelik Yeni Su Hattı Başkent’e Hayat Verecek!
Ankara’nın içme suyu geleceğini garanti altına alacak dev proje başladı. ASKİ, DSİ ve Japon JICA ortaklığında 3 milyar liralık yatırımla Çamlıdere Barajı’ndan İvedik Arıtma Tesisi’ne kadar 31,65 kilometrelik içme suyu hattı yenileniyor.

Ankara’nın yıllardır su damarı olan, milletin musluğundan akan o mis gibi içme suyunu getiren “Çamlıdere-İvedik İsale Hattı”, şimdi sil baştan yenileniyo. Hem de öyle ufak tefek bi iş değil ha! ASKİ, DSİ ve Japonya’nın JICA kurumu el ele vermiş, toplam 3 milyar lira harcayıp 31 kilometreyi aşan yepyeni bir hat döşüyo.

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne kadar uzanacak bu yeni isale hattı sayesinde, Başkent’in su güvenliği yıllarca garanti altına alınacak. Bu dev projenin temeli de 10 Temmuz’da Yenimahalle Yuvaköy’de atıldı. Açılışa Ankara Vali Yardımcısı’ndan Japon Büyükelçiye kadar kimler kimler katılmadı ki…

SUYUN ARKASINDA DEV İŞ BİRLİĞİ VAR

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, mikrofona geçtiğinde, "Bugün burada sadece boru döşemiyoz, Ankara’nın geleceğini garanti altına alıyoz" dedi. 2019’dan beri altyapı master planlarıyla uğraşan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Başkan’ın talimatıyla işe dört elle sarılmış. “Önce insan, önce sağlık” diyen anlayışla yola çıkılmış. Japonya’dan JICA, Türkiye’den DSİ ve Ankara’dan ASKİ bu işin üç ayağı olmuş.

Yapılacak hat tam 2.2 metre çapında olacak. Yani neredeyse bir otobüs geçecek genişlikte! Bu hattın içinden, Ankara’nın suyunu yıllarca güvenle taşıyacak sistem geçecek.

“ÇOCUKLARIMIZ MUSLUKTAN SU İÇEBİLSİN DİYE ÇALIŞIYOZ”

Akçay, konuşmasında "Çocuklarımız, gençlerimiz musluktan su içebilsin diye gecemizi gündüzümüze kattık. Bu sadece boru döşemek değil, bu işin içinde emek var, gelecek var” dedi. Ayrıca iklim değişikliği, kuraklık gibi sorunlara da değindi ve bu hattın bunlara karşı bir tedbir olduğunu vurguladı.

"Yarın bi gün su yetmedi dememek için, bugünden çalışıyoz" diyerek konuşmasına devam eden Akçay, mahalle muhtarlarından sanayi bölgesine kadar herkesle bu projeyi paylaştıklarını söyledi. Projenin şeffaf, katılımcı ve sürdürülebilir olduğunu da eklemeyi unutmadı.

İLK BORU SAHAYA İNDİ, ÇALIŞMA BAŞLADI

Törenin sonunda sahaya indirilen ilk dev boruyla proje fiilen başladı. Hem protokol üyeleri hem de mühendisler, ellerinde baretlerle çalışmaları inceledi. Ankara'nın dört bir yanına su taşıyacak bu hattın birkaç yıl içinde tamamlanması bekleniyo.

Ankara artık susuz kalmaz, çünkü altyapı sağlam. ASKİ, DSİ ve Japonya’nın ortak çalışmasıyla Başkent’in suyu garanti altına alındı. "Musluktan su içme devri bitiyor" diyenlere inat, Ankara için yepyeni bir su yolu açılıyo.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.