Türk Dünyası Keçiören'de Buluşuyor: Kalaba Meydanı'nda Kültür Rüzgârı Esecek!

Türk Dünyası Keçiören'de Buluşuyor: Kalaba Meydanı'nda Kültür Rüzgârı Esecek!
Türk dünyasının kardeşliği bu yıl da Keçiören’de vücut buluyor! TÜRKSOY iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Türk Dünyası Şöleni, Kalaba Meydanı’nda renkli gösteriler, konserler ve yöresel tatlarla dolu 3 gün sunacak!

Vayy bizim Keçiören gene coşuyo ha! Keçiören Belediyesi’yle TÜRKSOY el ele vermiş, Türk dünyasını bi araya getiren dev şölene bi kez daha imza atıyo. "2. Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni", 25-26-27 Temmuz tarihlerinde Kalaba Kent Meydanı’nda yapılacak. Her gün akşam 6'dan 11'e kadar millet eğlencenin dibine vuracak.

Bu şölen öyle bi şölen ki; Azerbaycan’dan Kazakistan’a, Kırgızistan’dan Özbekistan’a, Tacikistan, Türkmenistan, KKTC, Kırım Tatarları, Nogay Türkleri... say say bitmez. Hep bi araya gelcekler, Keçiören’i şenlendirecekler. Herkes kendi kültürünü, kendi lezzetini, kendi oyununu getirecek. Bi yanda halay çekilecek, bi yanda saz çalınacak. Hele o yöresel yemekler var ya, kokusu ta Aktepe’den gelir, miden guruldar.

Başkan Özarslan da seslenmiş Keçiörenlilere, “Hemşehrilerim, buyurun gelin bu kardeşlik şölenine. Bi sofrada oturalım, bi meydanda halay çekelim. Türk kültürünü Keçiören’imizde yaşatmak boynumuzun borcudur,” demiş.

Milletçe birliğe, beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde böyle etkinlikler yüreğe su serper. Gelin Kalaba’ya, türkülerle kucaklaşalım, halaylarla kenetlenelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.