Greenbox nedir?

Greenbox nedir?
Greenbox; teknik genel olarak, görüntüde yok edeceğiniz ve yerine başka bir görüntü ekleyeceğiniz rengi, fon olarak seçme prensibine dayanır.

Günümüzde greenbox teknolojisinin kullanılmadığı alan yok denecek kadar azdır. Film, tv programları, reklam, klip, eğitim videoları ,ürün çekimleri, animasyonlar bu alanların başında gelmektedir.

Basit şekliyle chroma key (kilit renk) adı verilen bir çekim hilesi yönteminin en çok tercih edilen uygulamasıdır.İki farklı görüntüyü birbirinin üstüne oturtmaya yarar. Böylece hayal ettiğiniz herşeyi hatta imkansız, pahalı veya tehlikeli sahneleri bile kolayca çekme lüksüne sahip olursunuz.

Greenbox ÖnemiÖrneğin bir reklam filmi çekeceksiniz ve oyuncularınız reklam senaryosu gereği Manhattan köprüsünde bir grup insan aşağıya doğru bakacaklar.Bu sahneyi çekmek için ya bütün ekip ve ekipmanlarınızla birlikte Amerika’ya gidersiniz, çekim için izinlerle uğraşır köprüde çekim yaparsınız yada Greenbox teknolojisinden faydalanırsınız. Böyle bir durumda greenbox kullanırsanız öncelikle maliyeti düşürmüş olur,çekim de doğabilecek riskleri ortadan kaldırmış olur en önemliside zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

Greenbox Kullanımı ve Kiralama Film, reklam filmi, dizi, tv programı, belgesel, klip çekimi, eğitim videoları,animasyonlar gibi birçok alanda greenbox teknolojisini kullanmak; Maliyeti düşürür, tehlike riskini azaltır, hayal gücünüzü kısıtlamadan kullandırtır ve en önemliside zamanda tasarruf ettirir. Oyuncularınızı, sunucularınızı, müzisyenlerinizi,ürünlerinizi yapacağınız konsepte göre çekimleriniz stüdyo konforunda çeker, post prodüksiyon aşamasında istediğiniz fonu giydirirsiniz. Çekimi imkansız kimi kurgular içinse zaten tek çare greenbox (yeşil oda) teknolojisidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.