Gençlerbirliği’nden hakemlere suçlama

Gençlerbirliği’nden hakemlere suçlama
Rizespor ve Gazişehir maçlarında umduğunu bulamayan Ankara’nın Spor Toto Süper Lig temsilcilerinden Gençlerbirliği, 3 kırmızı kartın hesabını da maçların hakemlerine kesti.

Rizespor ve Gazişehir maçlarında umduğunu bulamayan Ankara’nın Spor Toto Süper Lig temsilcilerinden Gençlerbirliği, 3 kırmızı kartın hesabını da maçların hakemlerine kesti.

Gençlerbirliği Kulübü tarafından yapılan açıklamada, sezona iyi başlayamadıkları ifade edilerek hatalardan ders çıkarılacağı ifade edildi.

Kulüp olarak yaptıkları özeleştirinin hakemler tarafından da yapılması çağrısında bulunulan açıklamada şöyle denildi:

KAMUOYU AÇIKLAMASI

“Evet, futbolcular, takımlarını eksik bırakmamak için çok dikkatli davranmalı ancak hakemler de maçların 11-11 tamamlanmasını öncelikleri yapmalı ve bunun için büyük özen göstermeli. Rakibi yaralayacak, sakatlayacak kasti hareket yapan, hakaret ya da küfür eden oyuncumuz kırmızı kart görürse verdiği karar nedeniyle hakemi taktir ederiz, sonrasında da biz de kulüp olarak gerekeni yaparız.

CENTİLMENLİK SIFATIMIZ GURURUMUZ

Gençlerbirliği, centilmenlik sıfatını göğsünde gururla taşıyor…

Gençlerbirliği’nin “canını yakmak”, Gençlerbirliği’ne karşı rahat, tereddütsüz düdükler çalmak, cezalar kesmek bu kadar kolay olmamalı.

Çaykur Rizespor ve Gazişehir Gaziantep maçlarında kartların aleyhimize kolaylıkla çıktığına üzülerek şahit olduk.

Son olarak Gaziantep Gazişehir maçında, topa yakın oyuncuların hareketlerini süzemeyen, pozisyonun devamını okuyamayan hakem Atilla Karaoğlan, maalesef tereddütsüz şekilde kırmızı kartına başvurarak futbolcumuz Ahmet Oğuz’u oyun dışında bıraktı.

8 DAKİKALIK VAR POZİSYONU

Bu pozisyonda VAR’a başvurmadan tereddütsüz “cezayı kesen” Atilla Karaoğlan, futbolcumuz Polomat’a gösterdiği ikinci kırmızı kart için ise neredeyse 8 dakika VAR hakemleriyle pozisyon değerlendirmesi yaptı.

Bu pozisyonlar TV’lerdeki hakem programlarında bile daha kısa sürede çözüme kavuşuyor. Gaziantep’te ise bu pozisyon maç devam ederken adeta bir “açık oturuma” dönüştü. Avrupa’da VAR kararlarında saniyelerden bahsediliyor…

Maçın ilk yarısının sonuna eklenen 8 dakika maalesef Atilla Karaoğlan’ın hakemliğinin göstergesi oldu.

Futbolcu ve teknik ekibimize sezon başında verilen seminerlerde kuralların anlatılmasının “göstermelik” olmadığını düşünmek istiyoruz ve uygulanacağı maçları heyecanla bekliyoruz.

Sahada gençlerimiz Arda, Berat, Rahmetullah vardı. Gençlerbirliği’nin genç futbolcuları… Bu arkadaşlarımız, Gençlerbirliği’nin ülke futboluna kazandırmak üzere olduğu son isimler. Gençlerbirliği kültürünün en önemli özelliği oyuncu yetiştirmek ve ülkeye futbolcu kazandırmaktır.

HAKEM KARAOĞLAN’A VERYANSIN

Atilla Karaoğlan kariyerinin ilk Süper Lig maçında merhum onursal başkanımız İlhan Cavcav’ın “Futbolcu yetiştiriyoruz, teknik adam yetiştiriyoruz, hakem de mi yetiştirelim?” sitemini hatırlattı.

Atilla Karaoğlan’a bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz. Genç bir hakem, umarız daha çok Süper Lig maçına çıkar. Bizim dileğimiz, Karaoğlan’ın, terfisinin haklılığını performansıyla göstererek Süper Lig hakemi olduğunu en kısa zamanda kanıtlamasıdır.”

hqdefault-1572528820.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.