Ankaragücü Diriliş Marşı Remix Tolga Duman (Yeni)

Ankaragücü Diriliş Marşı Remix Tolga Duman (Yeni)

Ankaragücü Diriliş Marşı Remix Tolga Duman (Yeni)

Alfa Haber Ajansı (AHA) katkılarıyla söz ve müziği Tolga Duman'a ait olan ''Ankaragücü Diriliş Marşı'' yeni remix versiyonu ile yayında... #ankaragücü #ankaragücüdirilişmarşı #tolgaduman

Ankaragücü Arması

Ankaragücü arması takımın rakiplerine karşı olan azmini, spora karşı olan tutkusunu yansıtmakla beraber, oyuncular için aynı zamanda güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Ankaragücü takımının kurulma hikayesinde dahi, zor dönemlere karşı takınılan zafer edası ön plandadır. Çünkü takımın kurulduğu yıllarda savaş ortamı hakim idi, neredeyse hiç kimse spor faaliyetleri ile uğraşmıyordu. Bütün bu durumlar takımın kurulma aşamasında zorluk olarak değerlendirilir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulan takım, ilk maçını resmi olarak takımın kurulmasından 1 sene sonra yapmıştır. Maç yapmak o dönemlerde kolay değildi. Çünkü çevrede olay çıkması işten bile değildi. Öyle ki takım sık sık spor faaliyetlerine ara vermek zorunda kalıyordu.

Ankaragücü Kısa Tarihi?

Ankaragücü maçlarından bahsetmeden önce, daha geriye, yani takımın kurulduğu zamana gidelim. Takımın kurulmasındaki en etkili kişi şüphesiz harbiye öğrencisi Şükrü Abbas’tır. O dönemlerde futbol maçı yalnızca çalışan işçiler ile okuyan öğrenciler arasında yapılıyordu. Abbas, okuldan iki arkadaşı ile birlikte bir başka takımı da bünyelerine alarak Ankara gücü’nü kurmuşlardır.

hqdefault-1572528836.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.