Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın ışıl ışıl gözükmesi için 7/24 çalışıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın ışıl ışıl gözükmesi için 7/24 çalışıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in alt yapısını yenileme çalışmaları dışında estetik görünümü için de titiz bir çalışma yürütüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in alt yapısını yenileme çalışmaları dışında estetik görünümü için de titiz bir çalışma yürütüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, Ankara’nın hem akşamlarının ışıl ışıl ve daha aydınlık olması hem de güzel ve modern gözükmesi için 7/24 çalışıyor.

CADDE VE SOKAKLARDAN ALT GEÇİTLERE KADAR AYDINLATMA TAKILIYOR

Cadde ve sokaklar başta olmak üzere alt-üst geçit ve meydanların aydınlatma gereksinimlerini karşılayan ekipler, arızalanan ya da patlayan aydınlatmaların da bakım ve onarım ihtiyaçlarına anında müdahale ediyor.

Şehir genelinde aydınlatma sistemlerini mobil olarak gözden geçiren ekipler, tarihi ve dekoratif mekânların aydınlatmalarına da özel önem veriyor.

YOL AYDINLATMALARI

Sürücü ve yayaların sağlıklı ve güvenli ulaşımı için hayati önem taşıyan yol ve meydanların aydınlatmalarına öncelik veren Büyükşehir Belediyesi özellikle trafiğin yoğun olmadığı saatlerde çalışmalarını yürütüyor.

Sıhhiye ve Şaşmaz Alt Geçidinde de geçtiğimiz günlerde projektör bakım onarım ve enerji ayarlaması yapan ekipler, 2018 yılında;

Turan Güneş Bulvarı ,

Kazım Karabekir Caddesi,

Celal Bayar Bulvarı,

Yavuz Sultan Selim Bulvarı,

Öveçler,

Karapürçek- Bostancık Caddesi,

Çankaya Simon Bolivar Caddesi,

Keçiören Altındağ-Ziraat Caddesi Kesişimi Meydan Aydınlatması,

Altındağ-Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Kesişim Meydanı,

Fatih Caddesi-Aşıkpaşa Caddesi Kesişimi Meydanı,

Keçiören Belediyesi Önü Cumhuriyet Caddesi Meydanı,

Sincan Çalkın Caddesi-İzmir Caddesi Kesişimi Meydanı,

Nallıhan Nasuhpaşa Mahallesi,

Bursa Caddesi

gibi birçok önemli noktada aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdi.

ULUS MEYDANI VE ATATÜRK HEYKELİ DAHA AYDINLIK

Büyükşehir Belediyesi EnerjiSA ile işbirliği yaparak, hem Ulus Meydanının hem de Atatürk heykelinin daha da aydınlık olması için mevcut projektörleri güçlendirdi.

Atatürk heykelinin akşam saatlerinde daha net görülmesi amacıyla meydandaki aydınlatma projektörlerinin seviyesi en üst seviyeye çıkarıldı.

HACI BAYRAM VELİ CAMİİ’NİN YÜRÜYEN MERDİVENLERİ YENİLENDİ

Kent Estetiği Daire Başkanlığı Kent Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayrıca şehrin tarihi dokusu için önemli noktaları da belirleyerek, kullanım ömrünü tamamlayan yürüyen merdivenleri de değiştiriyor.

Gerek Başkentlilerin gerekse yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin avlusunda bulunan dış mekân yürüyen merdivenleri de kullanım ömrünü tamamlaması ve kapasiteyi karşılamaması nedeniyle yenisiyle değiştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.