Herkesin Merak Ettiği Konular ve Sorular

Herkesin Merak Ettiği Konular ve Sorular
Dünyada ve ülkemizde cevabı aranan hatta yanlış bilinen herkesin merak ettiği konular insanların düşünce dünyalarındaki kurguladıkları ile gerçeklik arasında ne kadar ilişki olduğunun bilinmesini sağlar. Merak duygusu insanların araştırma yaparak gerçeğe ulaşmalarına aracılık etmektedir.

Herkesin Merak Ettiği Konular ve Sorular

Dünyada ve ülkemizde cevabı aranan hatta yanlış bilinen herkesin merak ettiği konular insanların düşünce dünyalarındaki kurguladıkları ile gerçeklik arasında ne kadar ilişki olduğunun bilinmesini sağlar. Merak duygusu insanların araştırma yaparak gerçeğe ulaşmalarına aracılık etmektedir.

Ülkemizde Herkesin Merak Ettiği Sorular ve Cevapları

Ülkemiz insanı tarafından merak edilen ilginç sorular ve bilimsel cevapları;

Çay içmek harareti alır mı: sadece çayda değil bütün sıcak içeceklerin tüketilmesi sırasında vücut ısı olarak kendisinin daha fazla ısındığını zannederek terleme yapmasına yol açacağından sıcak içecekler harareti alıcı özellik gösterirler.

Deniz havası insana iyi gelir mi: deniz kıyısında bulunan birtakım bakteriler denizden gelen havanın daha güzel olduğu izlenimini uyandırsa da insanla iç içe olan denizlerden ziyade şehirden uzak yerlerde yaşamak daha sağlıklı ve denizden yararlanma konusunda daha iyidir.

Kendi kendine konuşanlar deli mi: İnsanın kendi kendine konuşması delilik değil bilakis yalnızlığa ve psikolojik sorunlarla daha az karşılaşmasına netice vermektedir. 

Eşekarısı bal yapar mı: normal arılardan biraz daha irice olan eşekarıları da çiçeklerin özlerini emerek toplamaktadır. Fakat bu özleri kendilerini beslemek ve yavruları için kullanan eşekarılarının bal yapma yetisi yoktur.

Gökyüzü neden mavi görünür: Aslında gökyüzü havada bulunan gazlardan meydana gelmektedir. Atmosferde bulunan bu gazlar güneş ışığından yansıyan mavi rengi diğer renklere oranla daha fazla yansıttığından gökyüzü mavi olarak görülmektedir.   

Dünyada En Çok Merak Edilen Şeyler Nelerdir?

Dünyada en çok merak edilen şey şudur diyebilmek için her ülke insanını ve yaşayışını ortak kabul etmek gerektiğinden bu mümkün olmamakla birlikte ortak olarak hepimizin kafamızı kurcalayan konulara akılcı ve doğru cevaplar bulabiliriz. Dünyada en çok merak edilen sorular ve cevapları:

  1. Gıdıklanınca neden güleriz: gıdıklanma içgüdüsü çocukluktan başlayarak kazanılan bir özelliktir. İnsanlar kendi kendini gıdıklayamadığı gibi çocukken gıdıklanma ile karşılaşılmaması halinde gülme eylemi gerçekleşmemektedir.
  2. Soğan soymak neden ağlatır: soğanın soyulması sırasında açığa çıkan bir enzim göz kaşıntısına sebep olduğundan gözler tedbir olarak gözyaşı salgılayarak bu duruma tepki vermektedir.
  3. Kola böceği diye bir böcek var mı: kolaya siyah rengini veren efsane kola böceği diye bir şey yoktur. Kolanın içeriğinde bulunan karamel ve diğer kimyasal maddeler siyah renkli oluşuma sebep olmaktadır.
  4. Kuşlar neden ıslanmaz: kuşların gagası tarafından üretilen yağlar tüylerine temas ettiğinde onların daha geç ıslanmalarına ve tüylerinin daha dayanıklı olmalarına fayda sağlamaktadır.
  5. Tek yumurta ikizleri neden aynı parmak izine sahip değildir: tek yumurta ikizlerinin DNA’ları aynı olsa da parmak izi oluşumu daha çok hücre yapısı ve vücuttaki hormon dengesiyle ilgili olduğundan tek yumurta ikizlerinin parmak izleri farklıdır.
  6. Solaklar daha mı zekidir: solakların daha zeki olduğu iddia edilse de şimdiye kadar herhangi bir bilimsel araştırma sağ ve sol elini kullananlar arasında herhangi bir fark tespit edemedi.
  7. Havaya atılan su buz olarak mı yere düşer: havaya atılan su eğer hava sıcaklığı -30 dereceden daha soğuksa buz olarak yere düşmektedir.
  8. Kusursuz görüş nedir: 6 metrelik uzaklıktan göz muayenesinde yazılı tüm satır ve sütunlardaki yazı ve rakamları okumak kusursuz görüşe sahip olmaktan kaynaklanmaktadır.
  9. İnsan ırkının boyu sürekli uzayacak mı: insan ırkının boyu beslenme ve çevresel faktörlere bağlı olarak uzasa da ortalama boy aşırı değişmemektedir. Ayrıca insan boyunun uzaması halinde kalp damar problemi başta olma üzere birçok hastalık meydana gelmektedir.
  10. İnsanlar neden ağlar: gözlerimiz tarafından günlük olarak yaklaşık 300 ml olarak üretilen gözyaşı, göz sağlığı için olmazsa olmazlardandır. Ancak duygusal olarak gözyaşı beyinden gönderilen bir sinyal dolayısıyla yüzde kan basıncının yükselerek gözyaşı çıkmasına neden olmaktadır. Herkesin merak ettiği konular ve bu konuların cevapları merakımızın giderilmesine yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.