Çankaya İlçesi Çukurambar Mahallesi'ne Malcolm X Caddesi geliyor

Çankaya İlçesi Çukurambar Mahallesi'ne Malcolm X Caddesi geliyor
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NDE, AMERİKALI MÜSLÜMAN İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU MALCOLM X’İN ADININ ÇANKAYA'DA BİR CADDEYE VERİLMESİNE KARAR VERİLDİ.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, ABD’li Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in adının, Ankara Çukurambar’da inşa edilen yeni ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu 1478. Cadde’ye verilmesine karar verildi.MALCOLM X, ANKARA'DA YAŞATILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2.Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında yapılan meclis toplantısında, kent gündemine ilişkin bir çok konunun yanı sıra Çankaya'daki bir caddeye "Malcolm X Caddesi" adının verilmesi de görüşüldü.

Toplantıda gündeme gelen Başkanlık yazısında, "Çankaya İlçesi Çukurambar Mahallesinde bulunan 1478. Cadde isminin MALCOLM X CADDESİ" olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporuoy birliğiyle kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; “İsmini Ankara’da yaşatacağız” dediği ABD’li Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X’in adı, Çukurambar’da inşa edilen yeni ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu 1478. cadde'de yaşatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.