Tiramisu Nasıl Yapılır?

Tiramisu Nasıl Yapılır?
İtalyan kökenli yaş pastalar içerisinde Türkiye’de en popüler olan pasta çeşidi olarak göze çarpan tiramisu İtalyanca’da “beni kendime getir” anlamına gelmektedir.

İtalyan kökenli yaş pastalar içerisinde Türkiye’de en popüler olan pasta çeşidi olarak göze çarpan tiramisu İtalyanca’da “beni kendime getir” anlamına gelmektedir. Oldukça hafif ve aynı zamanda pratik bir tatlı olan tiramisu özellikle akşam yemeklerinden sonra vazgeçilmez tatlılar kategorisinde değerlendirilirken özellikle farklı kremasıyla diğer tatlılardan kolaylıkla ayrılmayı da başarıyor. Kremasının yanında üzerine eklenen kakao tanecikleri ortaya tiramisunun enfes lezzetini çıkarmakla beraber tiramisunun kendine özgü yapısı her anlamda dikkat çekicidir.

Tiramisu Tarifi

Tiramisu tarifi için gerekli malzemeler yapımı, kreması ve üzeri için ayrı ayrı sınıflandırılmaktadır. Tiramisu için gerekli malzemeler;

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 bardaktan fazla, 1.5. bardaktan az su
  • 1.5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker

Tiramisu kreması için gerekli malzemeler;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 200 gram labne peyniri

Tiramisunun üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Yapılışı

Tiramisu İtalya’da 5 adımda yapılan bir tatlıdır. Bu yönde tiramisu yapımında öncelikle kremayı hazırlayarak işe başlanması tavsiye edilirken krema için 3 su bardağı sütü tencereye boşalttıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yumurtalar karışıma eklenir. Ardından şeker, nişasta, ve un da eklenerek sürekli karıştırılmak vasıtasıyla pişirilir. Karışım göz göz olduğunda altı kapatılır. Tiramisu yapılışı ikinci adımda krema başka bir kaba alınarak soğutulur. Soğutulduktan sonra labne eklenerek çırpmaya devam edilir. Çırpma işlemi için dilenirse mikser de kullanılabilir. Tiramisu yapılışı üçüncü adımda su, şeker ve kahve başka bir kabın içine alınmalıdır. Burada önemli olan nokta suyun ılık olmasıdır. Kedidilleri bu ılık karışıma batırarak borcama dizilirken, borcama dizilen kedidillerinin arasına da hazırlanan krema sürülür. Hazırlanan tiramisunun lezzetinin kusursuz olması için tatlı bir gece buzdolabında bekletilmeli ve bir gece buzdolabında bekletilen tatlı üzeri kakao ile süslendikten sonra servis edilebilir. Böylelikle İtalyanlar’ın dünyaca ünlü ve üzerinde en çok konuşulan tatlısı ağız tadıyla yenmekle birlikte, tiramisu yapmanın aslında sanılandan çok kolay olduğu da göze çarpan bir diğer ayrıntı olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.