Ankara'daki Öğrenci Yurtları Ve Fiyatları

Ankara'daki Öğrenci Yurtları Ve Fiyatları
Ankara ilçe ve üniversiteye yakınlık kriterlerine göre özel yurtları liste halinde görebilirsiniz.

Üniversitelerin kalitesinin yanında kendinizi her alanda geliştirebileceğiniz ortama sahiptir. Başkentte 7'si devlet 11'i vakıf olmak üzere 18 üniversite bulunmakta. Bu üniversitelerde 500 binin üzerinde öğrenci okumaktadır.

Eğitim olanaklarının fazla olması sebebiyle en fazla tercih şehir dışından gelmekte. Bu da şehirde özellikle üniversitelere yakın konumda bulunan semtlerde barınma sorununa sebep olmaktadır. Öğrenciler için KYK yurtları, öğrenci evi, özel yurt ve apart gibi dört farklı kalacak yer alternatifi vardır. Sırayla bu alternatifleri inceleyelim;

Ankara'da öğrenci evinde kalmanın maliyeti

Öğrenciler genellikle Ankaray güzergahında bulunan ve üniversitelere ulaşımın kolay olduğu Beşevler, Bahçelievler, Gazi Mahallesi, Kızılay, Kolej, Kurtuluş, Cebeci ve Tandoğan gibi semtlerde kalmaktadır.

Ankara'da KYK yurdunda kalmak mantıklı mı?

Ancak kontenjanı az olduğu için başvuru yapsanız dahi yurt çıkma ihtimali çok düşük. Bunun yanında okulunuza uzak yurt çıkma olasılığının yüksek oluşu, odalarda kalan kişilerin fazlalığı, giriş-çıkış saatlerinin esnek olmaması, internetin çok yavaş olması gibi birçok dezavantajı bulunmakta. Kısacası rahat bir ortam değil.

Ankara'daki Öğrenci Yurtları Ve Fiyatları

Ankara'da özel yurtta kalmak

Özel yurtlarda da odalar 1-2-3-4-5 kişilik. Bütçenize uygun oda seçme imkanınız var ayrıca oda arkadaşlarınızla anlaşamazsanız yönetim bu konuda daha esnek davranıp sizi başka odaya alabiliyor. Özel yurtların avantajı genelinin yemekli ve üniversiteye yakın oluşudur. Bu yüzden yurt ücreti haricinde yemek ve ulaşım için ekstra gideriniz olmaz.

Fatura derdiniz de olmaz. Ancak Ankara'da özel yurt fiyatları ortalam 1000 TL. KYK yurduna göre 5 kat daha fazla. Fayda-maliyet analizi yaparak size en uygun alternatifi seçmelisiniz. Zira geleceğinizi etkileyecek üniversitede başarılı olabilmek için rahat edebileceğiniz bir ortamda kalmanız şart. Ankara ilçe ve üniversiteye yakınlık kriterlerine göre özel yurtları liste halinde görebilirsiniz. İlginizi çeken yurtların sayfasına tıklayıp yurdun dış görünüşünü görebileceğiniz harita, yurdun iletişim bilgileri, muhitin güvenilir olup olmadığı, oda özellikleri, yurt imkanları, yurda ait fotoğrafları tek sayfada görebilir ve bu bilgilere göre kararınızı verebilirsiniz.

Örneğin " Ankara Üniversitesi Kız Yurtları" araması yapıyorsanız bu bağlantıdan Ankara Üniversitesine yakın konumda bulunan özel yurtları liste halinde görebilir size en uygun yurdu arayarak aylık oda ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ankara'daki Öğrenci Yurtları Ve Fiyatları

Ankara'daki Kız Öğrenci Yurtları Ve Fiyatları

Özel Bilim Kız Öğrenci Yurdu

Özel Piyano Kız Yurdu - Kolej Şubesi

Özel Eylül Kız Öğrenci Residence

Arina Kız Öğrenci Yurdu

Masal Kız Öğrenci Yurdu

Pozitif Suites Kız Öğrenci Yaşam Merkezi

Özel Kurtuluş Kız Öğrenci Yurdu

Özel Cebeci Gardenya Kız Öğrenci Yurdu

Ankara Kız Yurdu

Ankara Duru Kız Öğrenci Yurdu

Ankara Duru Kız Öğrenci Yurdu 70 Yatak 

Özel Alkın Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu 80 Yatak

Duru Anıttepe Kız Öğrenci Yurdu 80 yatak

Özel İdeal Öğrenci Yurtları Kız Öğrenci Yurdu 13. Şube

Eyüboğlu Kız Öğrenci Yurdu

Ardıçlar Kız Öğrenci Yurdu

Özel Muradiye Hasköy Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu

Özel İdeal Öğrenci Yurtları Kız Öğrenci Yurdu 13. Şube

Eyüboğlu Kız Öğrenci Yurdu

Altınışık Kız Öğrenci Yurdu

2324121-0.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.