LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON
Kelime anlamıyla Epilasyon, vücutta bulunan istenmeyen tüylerin kalıcı veya uzun süreli olarak uzaklaştırılmasını sağlatan yöntemlere verilen addır.

Geçici epilasyon çeşitlerinden farkı kalıcı ve uzun süreli sonuçların alınmasıdır. Temel mekanizması kıl üreten kök hücrelerinin tahrip edilmesine dayanmaktadır. Özellikle kadınlarda istenmeyen tüylerden kurtulma çabası 1000' lerce yıla dayanmaktadır. Süreç içerisinde çok çeşitli yöntemlere başvurulan kıl ve tüylerden kurtulma çabamız, şuan ulaştığımız en kalıcı ve ağrısız çözüm olan epilasyon' a kadar getirmiştir. Başlıca;

-İğneli epilasyon: Kıl köklerini ince bir iğne ile elektrik enerjisinden yararlanılarak tahrip edilmesi yöntemidir.

-Fotoepilasyon: Kıl köklerine yoğunlaştırılan ışık kaynakları uygulanarak, kıl çıkmasını önlemeye dayanır.

-Lazer Epilasyon: En yaygın kullanılan epilasyon yöntemi olan Lazer Epilasyon, lazer yardımıyla kıl köklerinin tahrip edilmesine dayanır. 3 başlık altında incelediğimiz Epilasyon çeşitlerinden en kullanışlı ve yaygın olan Lazer epilasyonu sizlere anlatacağım.

Lazer ışığı bilinen ışıklardan farklı olarak, ışığın tek dalga boyu üzerinde düz bir demet halinde yayılmasıdır. İstenmeyen kıl ve tüylerin lazer ışığı kullanılarak, kalıcı ve sağlıklı bir biçimde yok edilmesine dayanır. Milisaniyelik lazer atışlarıyla cilde uygulanan işlem, kıla renk veren melanin pigmenti tarafından emilir ve çevredeki dokulara hasar vermeden seçilen kıl kökünde yoğunlaşır. Kıl kökünde ısı oluşturulup, kıl kökleri tahrip edilir. Devam eden bir kaç seans ile uygulanan bölge kıl ve tüylerden arındırılır. Yöntem 12 yaş ve üzerindeki herkese uygulanabilir.

Bu işlem, tedavi olmak isteyen kişinin cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleriyle yapıldığından dolayı uzun süreli yan etkileri görülmemektedir. Lazer Epilasyonişlemi sonrası kısa süreli kızarıklık, kabarıklık ve yanma görülebilir. Bu belirtiler birkaç saat içinde geçmekte, cilt çok hassas ise kızarıklık birkaç gün sürebilmektedir.

Göz ve çevresi hariç hemen hemen her bölgede kullanabilen lazer epilasyon, kıl köklerine yüksek sıcaklık uygulaması sonucu kıl köklerine tahrip etmeye dayalıdır. İşlem öncesi çok uzun kıllar kısaltılarak, tedavi edilecek bölgeye lazer cihazı yardımıyla kıl köklerine lazer ışını ile tarama yapılmaktadır. Cihaz kişinin ten ve kıl rengine göre ayarlanmakta ve bununla birlikte gereken enerji miktarı ve şiddeti uygulanmaktadır. Bu işleme ' test atışı' denilmektedir. Lazer Epilasyon' da seans sayı ve süresi, işlem yapılan bölgenin büyüklüğüne göre değişim göstermekle beraber, genellikle 6-8 seans' da bitirilmektedir.

Göz çukuru ve çevresi hariç tüm bedende rahatlıkla uygulanabilen yöntem, uygulamaya engel olabilecek ilaç kullanımı, gebelik, ciltte açık yara ve şeker hastalığı gibi durumlarda uygulanmamaktadır. Herhangi bir Acı, Ağrı oluşturmayan yöntem tamamen güvenli ve kalıcıdır. Birçok şehirde uygulanan yöntemin kullanım alanlarını Ankara' da bulunanDr. Buket YILDIRIMdan öğrendiğimiz kadarıyla, Başlıca;

-Yüz, -Ense,-Kulak, -Koltukaltı, -Sırt, -Boyun, -Bacak, -Kalça, -Omuzlar, -Göbek ve Gövde, -Bel ve Göğüs bölgesi, -Göğüs ve Bikini çizgisi, gibi bölgelerde tercih edilmektedir.

HydraFacial

İleri teknoloji içeren bir cilt bakım sistemi olanHydraFacial, Hydra Dermabrazyon teknolojisine sahip bir cihazdır. Farklı cilt tiplerine ve şikâyetlerine göre özel serum ve solüsyonlar ile istenilen cilt bölgelerine uygulanmaktadır. Uygulama sırasında bu maddeler özel bir başlık yardımıyla püskürtülür ve emilim sağlanarak gerekli sorunların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Bu uygulama ile cilt nemlendirilmekte daha taze ve genç görünmesi sağlanmaktadır. Ciltteki problemlere göre tüm yaş gruplarında uygulanabilen yöntem FDA onaylıdır. HydraFacial cilt kırışıkları, lekelenmeler, siyah noktalar, yağlı ciltler, büyük gözenekler ve akne tedavisinde gayet başarılıdır.

Uygulama öncesi hastaya yapılan kısa süreli bir muayene sonrasında cilt tipi ve ihtiyaçları belirlenmektedir. Tedavi başlangıcında cilt vakum ile temizlenmektedir. Cildin ihtiyaçlarına göre belirlenen maddeler serum ve solüsyonlar ile belirlenen bölgeye basınçlı olarak bu püskürtülür. Cildin bu maddeleri absorbe etmesiyle işlem son bulur

Yaklaşık 40 dakika süren işlem, cilt ihtiyacına göre 1 er aylık arayla 4-6 seansta uygulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.