Harput Senfonisi MEB Şura Salonu'nda Başkentlilerle buluştu

Harput Senfonisi MEB Şura Salonu'nda Başkentlilerle buluştu
Çankaya Belediyesinin Ankara MEB Şura Salonu’nda düzenlendiği, Elazığ türkülerinin klasik müzik ile birleştiği Harput Senfonisi Ankaralılarla buluştu.

Çankaya Belediyesi, Türk Halk Müziği alanında önemli bir yeri olan Elazığ türkülerini yerel olmaktan çıkartıp dünyaya duyurmayı hedefleyen Harput Senfonisi'ni Ankaralılarla buluşturdu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde düzenlenen konser MEB Şura Salonunda gerçekleşti. Çankaya Belediyesi, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, Elazığ Kültür Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak etkinliğine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başta olmak üzere Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çavlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Konser sonrası sanatçılara çiçek takdim eden Taşdelen, "Elazığlı olmaktan bir kez daha gurur duydum. Bu güzel türkülerimizi seslendiren sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Elazığ'ın izlerini Çankaya'ya taşıdıklarını dile getiren Taşdelen'in, "Çayda Çıra Parkımızı açtık, Harput Parkımızı da açacağız. Elazığ'ın adını her yere yazacağız" sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı. Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çavlar da Taşdelen'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.Şef Bujor Hoinic yönetimindeki Adana Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından icra edilen Harput Senfonisi, Elazığ türkülerini klasik müzik ile harmanlayarak türküleri dünyaya duyurmayı hedefliyor. Oldukça yüksek katılımın olduğu konserin sonunda izleyiciler orkestra ve sanatçıların performanslarını dakikalarca ayakta alkışladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.