“Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi”ne Bahçeşehir'den destek
Professional Women’s Network (PWN) tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını hedefleyen projenin bir parçası olan “Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi” ne Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ da destek verdi.
İş yerinde cinsiyet eşitliği kavramını kurumsal kültürünün bir parçası haline getirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji, kadınların ve erkeklerin iş hayatında birlikte büyümelerini, kadınların iş hayatına girmelerini, yine kadınların iş hayatında kalmalarını ve etkili liderler olarak yükselmelerini hedefleyen PWN İstanbul ile ortak hareket ederek kadın eşitliği konusuna dikkat çekiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini kurum kültürünün önemli bir yapı taşı olarak gören Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, PWN İstanbul’un cinsiyet eşitliği konusunda ses getiren projesi Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’nin destekçileri arasındaki yerini aldı.
Eşitlik Elçisi CEO’ların imzaladığı manifesto kapsamında CEO’lar; ‘Departmanlarda ve ekiplerde cinsiyet eşitliği sağlıyor muyum?’, ‘Kurumumda kadın liderliğini destekliyor muyum?’, ‘Maaş ve yan menfaatlerde cinsiyet eşitliğine dikkat ediyor muyum?’, ‘Kurumumda cinsiyet ayrımı yapmayan kültürü̈ destekliyor muyum?’, ‘İş yerinde cinsiyet eşitliği için sorumluluk alıyor muyum?’ gibi maddeler altında pek çok detayın takipçisi olmayı taahhüt ediyor.
Bahçeşehir Koleji de işyerinde cinsiyet eşitliğini yeniden ele alarak bu konudaki standartlarını daha yukarı çekmeyi hedefliyor. Kadın ve erkek çalışan sayısındaki eşitliğin yanı sıra davranışsal eğilimler ve her iki cinsiyete tanınan hakların adaletli olması yönündeki vizyonu ile de Bahçeşehir Koleji farkını ortaya koyuyor.
"GELECEK KUŞAKLARA BÜYÜK SORUMLULUK"
İşyerinde cinsiyet eşitliği, kadının iş yaşamında aktif görev alması ve gelecek kariyerinde önünün açık olması yönünde çocukluktan başlayan eğitimi desteklediklerini söyleyen Özlem Dağ, bu konuda gelecek nesillere karşı büyük sorumluluk taşıdıklarını açıkladı. Dağ şöyle dedi:0
“PWN İstanbul organizasyonundaki tüm kıymetli kadınların başarılarını takip ediyorum. Bu ekibin içinde hem kurumsal hem de bireysel olarak yer almaktan çok gurur duydum. Eşitlik elçisi olmak bizim için büyük anlam ifade ediyor. Çünkü Bahçeşehir Koleji olarak eğitim sektöründe kadın ağırlıklı bir işin başındayım. 60 ilde toplam 128 kampüsümüzde 12 bin 600 eğitimciyi temsil ediyorum ve büyük bir çoğunluğu da kadın. Yüzde 87 oranında kadın çalışanımız var. Eğitim sektörünün dinamiği kadındır ama biz burada daha kıymetli bir işe imza atıyoruz. Yüzde 78 ile yönetici kadın ekibiyle çalışıyoruz.
Bakış açımız ise tabii ki hayatın tüm zorluklarıyla baş etmeye çalışan bu kadınların bilgisini, becerisini, donanımını en üstte değerlendirerek onların bizim yanımızda olmasını sağlamak. Bu grubun başındaki bir kadın olarak ayrıca gurur duyuyorum ve yönetim ekibinin çok büyük çoğunluğunu da kadınlardan seçerek bu süreci yürütüyorum. Bizim için yeni neslin hangi sosyal ve kültürel kodla yetişeceği çok önemli. Bu süreci de başaracak olanlar da yine kadınlar. Ama onların da eğitimle arkasında duracak olanlar eğitimci kadınlar, eğitim yönetiminde stratejik kararları verebilecek kadınlar. Bu açıdan bu yapıyı çok önemsiyorum. Bizim kurucumuz Enver Yücel, hocamız. O, kadınları yanında görüp yönetimi onlara teslim ediyor. Üniversitemizin rektörü, kolejimizin genel müdürü ve genel müdür yardımcıları da kadındır. Bu da ayrıca gururla altını çizeceğim bir ayrıntı.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.