Yeni Doğan Bebek, Tüm Ailesini Tedavi Ediyor

Yeni Doğan Bebek, Tüm Ailesini Tedavi Ediyor
Yeni doğan bebeklerden alınan kordon kanı, kanser başta olmak üzere birçok hastalıkta tüm aileyi, hatta aile olmayanları tedavi ediyor. Dr. Buyrukçu, “Bu nedenle ülkemizde mutlaka ortak kullanıma açık kordon kanı bankaları kurulmalı” diyor.

Kök hücre tedavileri, günümüzün en umut veren tedavi yöntemlerinden biri… Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu da yöntemin önemine işaret etti, “Kök hücre tedavisi ölümcül hastalıklar da dâhil 70’den fazla hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle lösemi, lenf kanseri ve çocukluk çağı tümörlerinden akdeniz anemesine, bağışıklık sistemi yetersizliğinden kısırlık tedavilerine, kozmetik uygulamalardan eklem hastalıklarına birçok alanda söz konusu yöntem etkili sonuçlar vermektedir. Özellikle yeni doğan bebeğin kordon kanı ve kordonun kendisinden elde edilen kök hücreler çok daha başarılıdır” dedi.

Ne Yazık ki Kamu Bankamız Yok

Yeni doğan her bebeğin tüm ailesini tedavi etme şansıyla dünyaya geldiğinin altını çizen Dr. Buyrukçu, “Bebeğin kordon kanı, kök hücreler açısından son derece zengin bir kaynaktır. Bu kan doğum esnasında göbek bağı kesildikten sonra kalan kordondan alınmaktadır ve uygun koşullarda saklanması halinde sadece bebeğin veya aile fertlerinin değil, aile dışındaki insanların da hayatını kurtarabilmektedir. Kordon kanı bu kadar önemli iken ne yazık ki ülkemizde kanların saklandığı sadece bir kaç özel banka bulunmaktadır. Halbuki Sağlık Bakanlığı’na bağlı ortak kullanıma açık kamu bankalar kurulmalıdır” diye konuştu.

Ücretsiz Kamu Kan Bankaları Şart

Bazı üniversite hastaneleri bünyesinde oluşturulan kordon kanı bankalarının ise yalnızca bilimsel çalışmalar yapmak üzere kordon kanı topladığını bildiren Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:

“Ancak bizim yeni doğan bebeklerden toplanacak kanların ücretsiz saklanacağı kamu bankalarına ihtiyacımız bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın TÜRKKÖK Projesi bu anlamda çok önemli bir projedir. Proje dâhilinde ivedilikle kordon kanı bankaları kurulmalıdır…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.