YKS Geç Başvuruları Nasıl Yapılır?

YKS Geç Başvuruları Nasıl Yapılır?
YKS’nin asıl başvuruları Şubat ayının ortalarında alınmaya başlamıştı. Mart ayının başında sona eren başvurular için geç başvuru şansı verildi.

YKS’nin asıl başvuruları Şubat ayının ortalarında alınmaya başlamıştı. Mart ayının başında sona eren başvurular için geç başvuru şansı verildi. Böylece henüz üniversite sınavına başvurularını tamamlamamış olan adaylar başvurularını tamamlamış olacaklar.

YKS olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavı, üniversiteye giriş yapmak isteyen her adayın başarı ile vermesi gereken bir sınav. Sınava henüz başvuramayan kişiler için ÖSYM tarafından geç başvurular açıldı. Adayların başvuru yapmak için son şansı.

YKS Geç Başvuru Yapan Adayların Ne Kadar Ödemesi Gerekiyor?

YKS sınavı 3 farklı oturumda gerçekleşecek. İlk sınavın 15 Haziran 2019 tarihinde ve Cumartesi günü yapılması planlanıyor. Kalan diğer iki oturum 16 Haziran Pazar günü aynı tarihte yapılacak. YKS geç başvuru ücretini ödemek için 19 Mart son gün. Geç başvuru yapan adaylar için sınav ücretleri üç farklı sınav için 75’er TL olarak belirlendi. Dolayısıyla; YTY, AYT, YDT sınavlarının her birine ayrı ayrı 75 TL ödenmesi gerekiyor. 2018 TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar için başvuru ücreti 20 TL olarak belirlendi. Eğer başvurular gününde yapılmış ise, ücretin aynı gün ödenmesi gerekmektedir.

YKS geç başvuru ödemelerini yapmak isteyen adaylar internet üzerinden işlemlerini halledebilecekler. Bunun için ÖSYM resmi web sitesine girmek yeterli olacaktır.

YKS Geç Başvurular için İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir?

Sınav için başvuruda bulunmak için adayların 2019 YKS kılavuzuna erişim sağlaması gerekmektedir. Bu erişim ÖSYM resmi web sitesinden sağlanabilir. Kılavuzlar için ayrıca dağıtım ve satış olmayacaktır. ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinde fotoğraf ve eğitim bilgisi bulunan kişilerin başvurularını tamamlaması için interneti kullanmaları yeterli olacaktır. Bahsi geçen bilgilerin eksik olması halinde adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapabilecekler.

Fotoğrafların geçerliliğinin olması için son 50 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir. Fotoğrafların kabul edilmesi için başvuru merkezlerinden bir tanesinde çekilmiş olması gerekir. Eğitim bilgilerinin geçerli kabul edilebilmesi için MEB e okul arşivi kaynaklı olması gerekmektedir. Bu kaynaklarda düzeltme yapılmış olması halinde geçerliliği kayıp olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.