Yazar Azra Kohen Kimdir?

Yazar Azra Kohen Kimdir?
Azra Akilah Kohen, Fi, Çi, Pi adlı kitapları ile tanınmasının ardından Türkiye’de en çok satan yazarlar arasında ilk sırada yer almıştır.

Azra Akilah Kohen, Fi, Çi, Pi adlı kitapları ile tanınmasının ardından Türkiye’de en çok satan yazarlar arasında ilk sırada yer almıştır. Yazarın ilk kitabı olan Fi, aynı zamanda televizyon dizisi olarak uyarlanmış ve tüm zamanların en çok satan kitapları arasında ilk sırada yerini almayı başarmıştır.

Yazar ve psikolog olarak çalışmalarına devam eden Azra Kohen, oldukça başarılı bir kariyere sahiptir. Şuana kadar beş farklı kitabı yayımlanan Azra Kohen, son yılların en çok okunan ve ilgiyle takip edilen yazarları arasında yer almaktadır. Fi, Çi ve Pi kitaplarının Ozan Güven, Mehmet Günsur, Serenay Sarıkaya vb. ünlü isimlerin yer aldığı bir dizi olarak uyarlanması kitabın başarısını iki kat daha fazla arttırmayı başarmıştır.

Azra Kohen’in Yaşamı ve Kariyeri

1979 yılında İzmir’de dünyaya gelen Azra Kohen, Türk yazar ve psikologdur. İlk kitabı Fi’yi Akilah takma adıyla yayımlatan Azra Kohen, kitabın büyük başarısının ardından Çi ve Pi isimli devam kitapları ile okuyucuların dikkatini çekmeyi başarmıştır. İlk kitabın takma isimle yayımlanmasının ardından diğer iki kitap ve sonraki kitapları yazarın gerçek adıyla yayımlanmıştır.

1979 yılında İzmir’de dünyaya gelen Azra Kohen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesinden mezun olmasının ardından eğitim hayatına devam eden Kohen, takip eden yıllarda Kanada Ottowa Üniversitesinde eğitim almıştır.

Üçüncü Dünya ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümü ile eğitim hayatına devam eden Azra Kohen, İngiltere Liverpool Üniversitesinde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yapmıştır. Çok iyi derecede İtalyanca ve İngilizce bilen Azra Kohen, ilk kitabı olan Fi ile kısa sürede büyük bir üne kavuşmayı başarmıştır.

Eğitim hakkında görüşleri ile birçok kişinin dikkatini çeken Azra Kohen, yazdığı üçleme kitabı ile Türkiye’de çok büyük bir başarı yakalamıştır. Fi, Çi, Pi adlı üçlemenin kısa süre içinde ilgi görmesi ve milyonlarca satmasının ardından kitap Puhu TV adlı internet platformunda dizi olarak uyarlanmış ardından dizinin final yapması ile dizi televizyon ekranlarında da gösterilmeye başlamıştır.

2001 yılında Sakok Kohen ile dünya evine giren Azra Kohen, 2009 yılında bu evlilikten bir erkek çocuk dünyaya getirmiştir. Organik tarım, evrenin matematiği ve kainatta bir yaratıcının olduğuna inanan Azra Kohen, son yıllarda en çok takip edilen ve okunan yazarlar arasında yer almaktadır.

Günümüzde yazarlık kariyerine aktif olarak devam eden Azra Kohen, ilk kitabı Fi’yi Akilah mahlası ile yayımlamıştır. Goa Basım tarafından yayımlanan kitap, Destek Yayınları tarafından tekrardan 2014 yılından itibaren basılmaya devam etmiştir. Fi’nin anlamının altın orandan geldiğini ifade eden yazar, Fi’nin ihtirası anlattığını açıklamıştır.

Azra Kohen Kimdir? Eserleri ve Başarısı

2013 yılında Fi ile büyük bir başarı elde eden Azra Kohen, 2014 ve 2015 yıllarında birer yıl ara ile Çi ve Pi devam kitaplarını yayımlatmıştır. Hikayenin son kitabı olan Pi 50.000 adet basılmış ve bu basımdan itibaren kitabın tüm versiyonları milyonlarca satılmıştır. 2017 yılında üçleme internet dizisi olarak uyarlanmıştır. Dizinin başarılı kadrosu ile kısa sürede Azra Kohen, adı tüm Türkiye tarafından duyulmuştur.

2018 yılında Elele Avon Yılın Yazarı Ödülüne layık görülen Azra Kohen, ilk kitabının ardından düzenli olarak kitap yayımlamaya devam etmiştir. Azra Kohen’in eserleri arasında:

Fi – 2013
Çi – 2014
Pi – 2015
Aeden & Bir Dünya Hikâyesi – 2016
Gör Beni – İki Devrin Hikâyesi – 2019
Yer almaktadır. Azra Kohen günümüzde hala yazarlık kariyerine aktif olarak devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.