Boeing Kimdir? Boeing İnsansız Savaş Uçağının Özellikleri Nelerdir?

Boeing Kimdir? Boeing İnsansız Savaş Uçağının Özellikleri Nelerdir?
Boeing Kimdir, Boeing insansız savaş uçağının Özellikleri Nelerdir, Boeing insansız savaş uçağı, Boeing Boing Uzaktan Operasyonlar, Boeing Airpower Teaming System, boeing türkiye haberleri, boeing türkiye fabrikası

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olarak bilinen Boeing, gelecek için tasarlanan insansız savaş uçağı modelini meraklılarına gösterdi.

Tasarlanan uçağın adı Loyal Wingman UAV. Boeing tarafından geliştirilen bu savaş uçağı, Avustralya Uluslar arası Hava Gösterimi kapsamında görücüye çıkartıldı.

İçinde insan olarak yönlendirilmediğinden dolayı bu uçağa drone da deniyor. Uçağın hava savunma ve saldırı sistemlerinin geleceği oluşturacağı biliniyor. Araç şu anda konsept aşamasında bulunuyor.

İnsansız savaş uçağı tasarımı drone modellerinden çok F35 ve F22 gibi gerçek savaş uçaklarını andırıyor. Uçağın 2020 yılında ilk uçuş testlerinin yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Boeing tarafından tasarlanan uçağın uzunluğu 11 küsür metre. Firma hava gösterisine aracı gerçek savaş uçakları ile benzer performans sunacak şeklinde piyasaya sundu.

Wingman ile Uzaktan Operasyonlar bile Artık Çok Kolay Hale Gelecek

Hava aracının 4 bin km küsür menzil içinde savaşması tasarlanmış. Uçağa, gelişmiş elektronik savaş sistemlerinde bulunan özellikler eklenmiş. Bu özellikleri ile savaş uçağının uzaktan yapılan operasyonları bile çok kolay şekilde halledebileceğinin altı çiziliyor.

Boeing Autonomous Systems Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı görevini yapan Kristen Robertson, yaptığı açıklamada, projenin insanlı ve insansız görevleri tamamlaması için ideal olduğunu söyledi. Boeing Airpower Teaming System adı verilen proje avantajları ile ön plana çıkıyor.

Yönetici yaptığı açıklamada uçağın hızlı şekilde yapılanma özelliği sayesinde pek çok yenilik getireceğini öne sürdü.

Boeing Dünya’nın önde gelen havacılık ve uzay şirketinden bir tanesidir. Şirket dünyanın en büyük uçak üreticisi olma özelliğini taşıyor. Uluslar arası merkezi Chicago, ABD’de bulunmaktadır. 2015 senesinden bu yana şirketin CEO’luğunu Dennis Muilenburg yapmaktadır.

Şirket ismini aynı zamanda kurucusu olan William Boeing’den almaktadır. Şirketin kuruluş tarihi ise 1916’ya kadar dayanıyor. Şirket Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ihracatçılarından bir tanesi olma özelliğini elinde tutuyor. Uzay ve havacılık sektöründe dünyada bir numaradır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.