ODTÜ ARAZİSİNDEN GEÇECEK BULVARDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR

ODTÜ ARAZİSİNDEN GEÇECEK BULVARDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ'NE RAHAT ULAŞIM BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGE TRAFİĞİNE DE BÜYÜK RAHATLIK KAZANDIRACAK ODTÜ ARAZİSİNDEN GEÇİRECEĞİ BULVARDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Bilkent Şehir Hastanesi'ne rahat ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine de büyük rahatlık kazandıracak, ODTÜ arazisinden geçireceği bulvarın çalışmaları hızla ilerliyor. Yaklaşık 20 gün önce başlanan, kazı ve dolgu çalışmalarının yüzde 40’ı tamamlanan proje, yaklaşık 100 araç ve 250 işçiyle tam gaz ilerliyor.

ODTÜ Rektörlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokolün ardından çalışmalarına başlanan ve Üniversite'nin Teknokent Kavşağı’ndan, önce İncek Bulvarı’na, ardından Ankara Çevre Otoyolu’na bağlanacak bulvarın çalışmaları hızla devam ediyor.

Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yapımı süren bulvarın Konya Yolu’na alternatif olacağını, hem Bilkent Şehir Hastanesi çevresine hem de bölge trafiğinin rahatlamasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

-YÜZDE 40’I TAMAM…

Bulvarın başlangıçtan bitişine kadar olan kısmının ana hatlarının ortaya çıktığını, kazı ve dolgu çalışmalarında da yüzde 40 oranında ilerleme sağlandığı bilgisini veren Üçpınar, yaklaşık 100 araç ve 250 işçiyle, gece-gündüz çalışmalara devam edildiğini kaydetti.

Üçpınar, yaklaşık 20 gün öce başladıkları ve havaların el verdiği ölçüde çalışmalarını gece gündüz sürdürecekleri yola; ODTÜ Rektörlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde kesilen ve kaldırılan ağaçların yerine 4-5 katına karşılık gelen 18 bine yakın yeni ağaç ve fidan dikimine başladıklarını da hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.