Müge Anlı Kimdir?

Müge Anlı Kimdir?
19 Aralık 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Müge Anlı, Türk televizyoncu, gazeteci ve sunucudur. Türk televizyon tarihinin en ünlü simalarından biri olan Müge Anlı, ATV ekranlarında yayınlanan Tatlı Sert programında yaptığı açıklamalar ve ağırladığı konuklar sayesinde birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

19 Aralık 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Müge Anlı, Türk televizyoncu, gazeteci ve sunucudur. Türk televizyon tarihinin en ünlü simalarından biri olan Müge Anlı, ATV ekranlarında yayınlanan Tatlı Sert programında yaptığı açıklamalar ve ağırladığı konuklar sayesinde birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Birçok farklı esrarengiz olayı televizyon programında çözüme kavuşturan Müge Anlı, Türkiye’nin en tanınan televizyon programcılarından ve gazetecilerinden biri olmayı başarmıştır.

İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans öğrenimini tamamlamasının ardından hukuk üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır. Magazin programlarıyla başladığı televizyonculuk kariyerinde kısa sürede dikkatleri üzerine çekerek, Türkiye’nin en çok seyredilen gündüz kuşağı programlarından birine imza atmıştır. Müge Anlı günümüzde hala televizyonculuk kariyerine aktif olarak devam etmektedir.

Eğitim Hayatı ve Televizyon Kariyeri

İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Müge Anlı, akademik kariyerine Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde hukuk alanında yüksek lisans yaparak devam etmiştir.

Televizyonculuk kariyerine ilk defa magazin programıyla başlayan Müge Anlı, başarılı sunuculuğu ve farklı üslubuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve Kanal D ekranlarında, Türkiye’nin ünlü magazincilerinden Şenay Düdek ile Dobra Dobra adlı magazin – sohbet programı yapmışlardır. Magazin üzerine sohbetlerin edildiği ve çeşitli konukların ağırlandığı programda kısa sürede ilgiyle takip edilen isimler arasında yer almayı başarmıştır. Takip eden dönemlerde, Şenay Düdek ve Cenk Eren’in Fox TV ekranlarında aynı programı yapmaya devam etmiş ancak Müge Anlı Pakize Suda’yla Kanal D ekranlarında farklı bir programla yayıncılık kariyerine devam etmiştir.

Dobra Dobra adlı televizyon programında sunuculuk deneyimi kazanan ve birçok kişinin dikkatini çekmeyi başaran Müge Anlı, magazincilik kariyerini bırakarak sunuculuğa geçmiştir. ATV ekranlarında Müge Anlı İle Tatlı Sert adlı tartışma programında sunuculuk yapmaya başlayan Müge Anlı, yakınları kaybolan kişileri ağırlamış ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik canlı yayında araştırmalar yapmıştır.

Müge Anlı İle Tatlı Sert programında yaşanan olaylarla gündemde uzun süre yer eden Müge Anlı, 2010 yılında Tatlı Sert programına benzer bir program olan, Sinan Çetin imzalı Film Gibi adlı programda sunuculuk yapmıştır. Müge Anlı aynı zamanda, Müge Anlı İle Mektubunuz Var isimli televizyon programı ile yine yakınlarını kaybeden kişileri programlarda ağırlamıştır.

Birçok cinayetin televizyon ekranlarından aydınlatılmasına katkı sağlayan ve kayıpların bulunmasına yardımcı olan başarılı sunucu Müge Anlı, Güven Bana adlı yarışma programı ile ATV ekranlarında sunuculuk kariyerine devam etmektedir.

Özel Hayatı ve Televizyon Programları

Yaptığı televizyon programları ve açık sözlülüğü ile sürekli gündemde ilk sıralarda yer almayı başaran Müge Anlı, 2008 yılında Türkiye’nin tanınmış gazetecilerinden biri olan Burhan Akdağ ile boşanmıştır. Bu evlilikten 1 kızı olan Müge Anlı, Türk televizyonlarında hala sunuculuk kariyerine aktif olarak devam etmektedir.

2006 – 2008 yılları arasında Kanal D’de Dobra Dobra adlı televizyon programının sunuculuğunu üstlenen Müge Anlı, kısa süre içinde Türkiye’nin tanınmış sunucuları içinde yer almayı başarmıştır.

2008 yılından günümüzde kadar Müge Anlı İle tatlı Sert programını yapmış ve ATV’nin en çok seyredilen televizyon programlarından birine hem yapımcı hem de sunucu olarak imza atmıştır.

2010 – 2011 yılları arasında Mektubunuz Var adlı programında sunuculuk ve yapımcılık görevlerini üstlenen Müge Anlı, kısa süreli programın ardından Tatlı Sert’e yeniden devam etmiştir.

2019 yılında başlayan Güven Bana adlı yarışma programında günümüzde de aktif olarak sunuculuk yapan Müge Anlı, yeni sezonda ATV ekranların yayımlanacak olan Tatlı Sert programına kaldığı yerden devam etmesi beklenmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.