Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 500 araçlık “tanksavar filosu”, Ankara turu yaptılar

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 500 araçlık “tanksavar filosu”, Ankara turu yaptılar
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YAŞANDIĞI GECEDEN İTİBAREN ADETA “TANKSAVAR” GÖREVİ ÜSTLENEN İŞ MAKİNESİ, SU TANKERİ VE OTOBÜSLERİ 500 ARAÇLIK KONVOYLA BAŞKENT YOLLARINDA 15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR..

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 500 araçlık“tanksavar filosu”, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, Başkent’i turlayarak, Ankaralıları selamladı. Yaklaşık 20 kilometrelik bir konvoy oluşturan ve toplam 200 kilometre yol katederek Başkent'i turlayan, kamyon, otobüs, su tankeri ve vidanjörlerden oluşan konvoya Ankaralılar da kornalarla destek verdi.

Büyükşehir’in, hain darbe girişimi gecesi adeta bir tanksavar görevi üstelenen araçlarının, her zaman hazır olduğunu göstermek için sembolik olarak böyle bir konvoy düzenlediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek,“Allah, bir daha ne böyle bir gün göstersin, ne de iş makinelerimize böyle bir görev düşsün”temennisinde bulundu.

-TANKSAVARLAR HALKI SELAMLIYOR…

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece, sabaha kadar tanklara göz açtırmayan Büyükşehir’in otobüs, kamyon, vidanjör, su tankeri ve iş makinelerinden oluşan“tanksavar filosu”, bu hain girişimin ilk yıldönümünde de yollara indi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar'ın yönetiminde, Türk Bayraklarıyla süslenen 500 araçlık filo halkı selamlarken, vatandaşlar da hem kornalarla hem de alkışlarla araçlara karşılık verdi. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki konvoyun içinde yer alan araçların her birisinde 15 Temmuz’a ilişkin sözler ve fotoğrafların yer aldığı pankartlar dikkati çekti.

-“HER BİRİ TANKSAVAR…”

“Türkiye, eski Türkiye değil… Darbeye teşebbüs eden dersini alır… Devlete uzanan elleri her zaman kırmaya hazırız… Bu vatan size minnettardır (tankın üzerine çıkan insanların yer aldığı fotoğrafın altında)… Ömer Halisdemir bu millet sana minnettar… Hakimiyetin milletindir… Darbeciler vatan hainidir… Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız… Vatan bizimdir, darbecilerin değil”gibi sözlerin yer aldığı afişlerle donatılan araçların oluşturduğu konvoya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökçek,“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine karşı bütün çalışmalarımız ve araçlarımızla darbeye karşı durduk. İş makinelerimiz kamyonlarımız, otobüslerimizin her biri bir tanksavar görevi yaptı”dedi.

Fen İşleri, ASKİ ve EGO’ya ait araçların her birinin darbenin önlenmesinde çok büyük katkıları olduğunu kaydeden Başkan Gökçek,“Mevcut olan iş makinelerimizin, Allah göstermesin böyle bir yeni teşebbüse karşı göstermek için sembolik olarak bir konvoy düzenledik. Konvoy, trafiği engellemeden Ankara’nın dört bir tarafını dolaştı”dedi. Başkan Gökçek, açıklamasını,“Allah bir daha ne öyle bir gün göstersin, ne de iş makinelerimize böyle bir görev düşürsün”temennisiyle tamamladı.

-BÜYÜKŞEHİR’İN KARA KUVVETLERİ YOLLARDA…

Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain girişimin yaşandığı gece sabahlara kadar hem çalışanları hem de araçlarıyla görev yapmış ve darbenin önlenmesinde büyük rol üstlenmişti. 15 Temmuz’un yıldönümünde de yollara çıkan ve o gece yaşananların“unutulmaması ve unutturulmaması”adına kornalarla vatandaşları selamlayan filo, Ankara’nın dört bir tarafını turladı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığın'n Güvercinlik araç şantiyesinden başlayarak toplam 200 kilometre yol kateden araçlar, şu güzergahı izledi:

“İstanbul Yolu Ankamall Kavşağı- Samsun Yolu, Mamak'tan Kuzey Çevre Yolu'na giriş, Çevre Yolu'ndan Pursaklar üzerinden Esenboğa Yolu'na dönüş, Esenboğa Yolu Çubuk Kavşağı’ndan dönüş, Pursaklar üzerinden Çevre Yolu’nun batı istikametinden Anadolu Bulvarı'na giriş. Anadolu Bulvarı'ndan Eskişehir Yolu üzerinden Gordion AVM'ye kadar gidiş ve dönüş, Eskişehir Yolu'ndan 1071 Malazgirt Bulvarı üzerinden Konya Yolu'na giriş ve Kepekli mevkiine kadar gidip oradan dönüldü. Ankamall önünde şehir turunu tamamladı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.