Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016'da 70 kilometrekare yeşil alan kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016'da 70 kilometrekare yeşil alan kazandırdı
Büyükşehir Belediyesi, 2016'da 8 yeni parkı daha hizmete açarak, bu alanlara diktiği ağaç ve diğer bitkilerle, Başkent'e 70 kilometrekare daha yeşil alan kazandırdı.

Büyükşehir Belediyesi, 2016'da 8 yeni parkı daha hizmete açarak, bu alanlara diktiği ağaç ve diğer bitkilerle, Başkent'e 70 kilometrekare daha yeşil alan kazandırdı. Böylelikle Başkent'te kişi başına düşen yeşil alan miktarı, 20 metrekarenin üzerine çıktı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başarıyla yürütülen yeşil alan çalışmalarında, her yıl olduğu gibi 2016 yılında da bir ilçe büyüklüğünde yeşil alan ve park daha oluşturularak, Ankaralıların hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki Çukurambar'a engelsiz olarak yapılan Görme Engelliler, Ayyıldız parkları ile İncek ve Batıkent Milli İrade parklarının yanı sıra Şereflikoçhisar, Kalecik, Evren gibi uzak ilçelerle birlikte, 2016'da toplam 8 yeni park açtı, 3 alanın da düzenlemesini yaptı.

Parklarda yeşil alan miktarlarını geniş tutan Büyükşehir Belediyesi, yeni açtığı ve düzenlemesini yaptığı parklara 14 bin 542 ağaç, 709 bin 650 çalı ve 16 bin adet çiçek dikti, 64 bin 830 metrekare de çim serimi yaptı. Bu parklara dikilen bitkilerle, geçen yıl Ankara’ya yaklaşık 70 kilometrekare daha yeni yeşil alan kazandırılmış oldu

Bu çalışmalarla, Başkent'te kişi başına düşen yeşil alan oranları da her geçen gün artıyor. 1994 yılında kişi başına 2,08 metrekare olan yeşil alan miktarı, 2016 yılı sonunda 20 metrekarenin üzerine yükseldi.

Parklara oyun grupları, banklar, kamelyalar, piknik masaları, spor aletleri de yerleştirilirken, bazılarına da futbol halı sahaları yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.