Emekli Maaşlarında Yeni Düzenleme: İntibak Geliyor

Emekli Maaşlarında Yeni Düzenleme: İntibak Geliyor
Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme için kollar sıvandı.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme için kollar sıvandı. SSK (4/A) ve Bağ – Kur (4/B) emeklileri tarafından uzun süredir beklenen intibak düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı. SSK ve Bağ – Kur emeklilerinin beklentileri devam ederken, memur emeklilerinin intibak talepleri Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Söz konusu talebin karşılanmasının ardından emekli maaşlarına ilave olarak, kurumlardan kaynaklanan emekli maaşı farkının, ek ödemeler ile tamamlanması hedeflenmektedir.

Kamu Personeli Danışma Kurulunun gündeme aldığı yeni intibak için SSK ve Bağ – Kur emeklilerinin beklentileri hala devam ediyor. Vatandaşlarda ise heyecanlı bekleyiş devam ediyor. KPDK masasına taşınan konunun ne zaman sonuca bağlanacağı ise milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyor.

Emeklileri İntibak İstiyor

12 milyon emeklinin uzun süredir beklediği intibak, geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelmiştir. Kamu Personeli Danışma Kurulu tarafından gündeme yeniden taşınan intibak, 2000 yılı ve sonrasında emeklilik hakkı elde eden SSK ve Bağ – Kur emeklilerinin 355 TL’ye kadar zam beklentisinin önü açılmıştır. Memur emeklileri ile birlikte tüm emekliler için yeni intibak düzenlemesi merakla bekleniyor.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) masasına sendikalar tarafından taşınan yeni talepler arasında en dikkat çekeni emekliler için intibak konusudur. Söz konusu taleplerin uygulamaya konulmasının ardından kurum tarafından kesilen maaşların ilave ödemeler ile aradaki maaş farkının ödenmesi hedeflenmektedir. Son olarak konuya ilişkin memur emeklilerinin talepleri Memur – Sen tarafından KPDK’ye taşınmıştır.

Memur – Sen Gündeme Getirmişti

Memur – Sen tarafından milyonlarca emekli için taleplerin belirlenmesinin arından, Kamu Personeli Danışma Kuruluna intibak talebi iletilmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen toplu sözleşme öncesi sunulan intibak talepleri, en dikkat çeken maddeler arasında yer almıştır. Memur- Sen tarafından gündeme getirilen talepte aynı kadro, unvan ve dereceden emekli olan düşük maaş sahipleri için aradaki farkın maaş haricinde ilave ödemeler ile kapatılması talep edilmiştir.

Memur – Sen tarafından KPDK’ya taşınan talepler arasında yer alan intibak için kollar sıvandı. Çok sık gündeme gelen emekli maaşları hakkında yeni düzenlemenin yapılmasının ardından milyonlarca emeklinin bir nebze yüzü gülecektir. SSK ve Bağ – Kur emeklileri için henüz net bir çalışma olmasa da şayet Memur – Sen tarafından sunulan teklifin geçmesi halinde diğer emekliler için de benzer farkların ödenmesi sağlanabilir.

SSK ve Bağ – Kur’luların Beklentileri Sürüyor

Memur – Sen’in memur emeklileri için masaya yatırdığı intibak konusunda yaşanan yeni gelişmeler diğer sigorta kollarından emekli olan vatandaşlar içinde umut oldu. Memur – Sen’in talep ettiği konular üzerinde anlaşmanın sağlanması halinde aynı görevden kamuda emekli olan vatandaşların, kurumdan kaynaklanan maaş farklarının ödenmesi sağlanacaktır. SSK ve Bağ – Kur cephesinde meraklı bekleyiş sürerken, milyonlarca memur emeklisi için yakın zamanda sevindirici haberin verilmesi beklenmektedir.

Söz konusu talebin kabul edilmesi halinde intibak isteyen birçok SSK ve Bağ – Kur emeklisi için de yeni düzenlemelerin yapılmasının önü açılacaktır. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) tarafından gündeme alınan yeni düzenlemenin ne zaman sonuçlanacağı ise merak konusudur.

Türkiye’de emekli maaşları son yıllarda çok sık gündeme gelmekteydi. Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşmede sendikalar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde de bu sorun çok sık gündeme gelmiştir. Memur – Sen tarafından gündeme getirilen maaş farkının ödenmesine ilişkin talep, görüşmeler öncesinde bakanlığa sunulmuştur. KPDK tarafından gündeme alınan yeni düzenlemede SSK ve Bağ – Kur emeklileri içinde bir umut doğmuş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.