Ankara'da Kaç Tane İcra Dairesi Var?

Ankara'da Kaç Tane İcra Dairesi Var?
Ankara icra dairesi ve müdürlükleri diğer büyük şehirlerde olduğu gibi oldukça fazladır. Toplamda 33 tane icra müdürlüğü bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ankara Adliyesi resmi internet sitesi üzerinden söz konusu icra müdürlüklerinin;

Ankara icra dairesi ve müdürlükleri diğer büyük şehirlerde olduğu gibi oldukça fazladır. Toplamda 33 tane icra müdürlüğü bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ankara Adliyesi resmi internet sitesi üzerinden söz konusu icra müdürlüklerinin;

  • Şube kodu,
  • Harç ve vergiler,
  • Cazaevi yapı pulu,
  • Emanet kasa HS,
  • Online takip harç

IBAN numaralarını öğrenebilirsiniz. İcra ve İflas Kanunu kapsamında ülkemizde faaliyetlerini yürüten icra daireleri, icra teşkilatlanması içinde en mühim kurumlardan biridir. Ankara 33. İcra dairesi İBAN ve şube koduna kurumsal internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Ankara İcra Müdürlükleri ve Hâkimliklerinin Sayısı

Ankara adliyesine bağlı olarak hizmet veren icra daireleri, Ankara’nın en merkezi noktalarından biri olan Çankaya bölgesinde hizmet vermektedir. Toplamda 33 icra müdürlüğü, 16 icra hâkimliği ile vatandaşlara hukuki hizmet verilmektedir. Ankara icra müdürlüğü telefon numarası ve detaylı adres bilgileri için Ankara Adliyesi kurumsal web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ankara İcra Dairelerinin Görevleri Nelerdir?

Türk hukuk sistemi içinde icra ve İflas Kanunu çerçevesinde düzenlenen icra daireleri, alacaklılar ve borçlular arasında mahkeme ilamına dayanarak veya ilamsız olarak borç takibinin kanuni yollarla yapılmasını sağlayan kurumlardır. Asliye hukuk mahkemesinin yargı alanında yeterli düzeyde icra dairesinin bulunması ön görülmüştür. İcra dairelerinin başlıca görevleri arasında:

  • İcra takip taleplerini kabul etmek ve başlatmak,
  • Ödeme emri, icra emri vb. işlem uygulamak,
  • Haciz işlemleri gerçekleştirmek,
  • Sıra cetveli düzenlemek,
  • İlamlı icra ile icra iadesi gerçekleştirmek vb.

Daha birçok farklı görevden söz edilebilir. Ankara icra müdürlüğü yeni adres üzerinden icra dairelerini ilgilendiren tüm konularda başvurularınızı yapabilirsiniz.

İcra Dairelerinin Hukuki Sorumlulukları Nelerdir?

İcra dairelerinin hukuki sorumluluğu incelendiğinde, işlem sırasında ortaya çıkan bir zarardan dolayı kişiler doğrudan icra dairesine, görevliye karşı dava açamaz. İcra dairesinin görevlisi işlem sırasında herhangi bir zarara neden olmuşsa, icra dairesinin bağlı olduğu Adalet Bakanlığına açılabilir.

İdari yargı kapsamında değerlendirilen bu tip durumlarda tam yargı davasının açılması ön görülmüştür. Bu tip sorunların ortaya çıkmasının ardından kişilerin asliye hukuk mahkemelerinden dava açmaları mümkündür. Ankara icra müdürlüğü Söğütözü Çankaya adresinden icra dairelerine ulaşabilirsiniz.

Ankara İcra Dairelerinden Hangi İşlemler Yapılabilir?

Ankara icra dairesi üzerinden tüm borçlu ve alacaklı kişilerin ilamlı veya ilamsız olarak işlem yapmaları mümkündür. Örneğin; Ankara 10. İcra Müdürlüğü üzerinden:

  • İcra takip işlemleri,
  • İcra ve haciz işlemleri,
  • Ödeme emri vb.

İşlemler yapılabilir. Türk hukuk sistemi içinde vatandaşların yaşadıkları ve borç ilişkisi içinde gerçekleşen hemen hemen tüm sorunlara karşı icra daireleri üzerinden hukuki işlem yapılabilmektedir. İcra daireleri yasalar kapsamında hizmet verdiği için tüm Türkiye genelinde adliye veya adliye çevresinde icra daimleri aktif olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde tüm vatandaşlara hizmet vermektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.