Ankara Valisi Ercan Topaca, Nallıhan ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirdi

Ankara Valisi Ercan Topaca, Nallıhan ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirdi
Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, Nallıhan ilçesinde sorunları görüşmek, paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Ayhan Sümer Kültür Merkezi’nde muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Vali Yardımcıları Bilal Bozdemir ve Ali Sözen, Nallıhan Kaymakamı Murat Kahraman, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut, bölge ve il müdürleri hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ercan Topaca, “2017 yılında yine bu salonda muhtarlarla yaptığımız toplantı, bizim için çok faydalı bir toplantı olmuştu. Sizlerin önerilerinizi aldık, şikayetlerinizi dinledik ve eksiklikleri tamamlamak, gerekli yatırımları yapmak üzere çalışmalara başladık. Sizlerin taleplerini aldıktan sonra, aylık olarak onları takip ettik. Yapılamayan kısımları bundan sonra da takibe devam edeceğiz. Bu toplantıların ilçelerimizi tanıma, sorunlarını anlama açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bütün sorunların net bir şekilde gündeme gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir 06 Mayıs 2017 tarihinde yine Vali Ercan Topaca başkanlığında muhtarlarla yapılan toplantıda, muhtarlarımızdan gelen taleplerle ilgili olarak Valilikçe takip edilen, kurum ve kuruluşlar tarafından koordine edilen çalışmalarda gelinen duruma ilişkin bir sunum yaptı.

Vali Ercan Topaca, yaptığı değerlendirmenin ardından katılımcıların gerek geçmişte yapılan çalışmalar gerekse yeni sorun ve ihtiyaçlara ilişkin taleplerini dinledi.

Toplantının sonunda katılımcılara teşekkür eden Vali topaca “Bugün burada konuştuğumuz, sözünü verdiğimiz, yapacağız dediğimiz işleri Valilik olarak takip edeceğiz. Biz burada şahsımız adına değil kurumlarımız, devletimiz adına söz veriyoruz. Devletimize olan güveni zedelemeden, verilen sözlerin arkasında durup süratle hayata geçirmeliyiz. Herkes işinin takipçisi olsun, Nallıhan’ımıza hep birlikte hizmet edelim. Biz de Vilayet olarak işlerin koordinasyonunu, denetimini, tıkandığı yerde bakanlıklarla gerekli iş birliğini sağlayarak bu hizmetleri yapacağız. Muhtarlarımız da inşallah başarılı bir şekilde kendi mahallelerine, yerleşim yerlerine bu hizmetlerin gitmesi için devletle vatandaş arasında köprü olacaklardır.” diye konuştu.

Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna yaptığı konuşmada “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini iletmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mahallelerimizdeki sıkıntıların tespit edilmesi ve giderilmesi bizim görevimiz. Bizim yapmamız gereken bu işleri yaptığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Yapılması gereken işlerden bugüne kadar yapılanlar var. Şu anda acil yapılması gereken işler var. Zaten sene başında Sayın Başkanımızla biz, Nallıhan için Büyükşehir olarak neler yapabileceğimizin programını gerçekleştirdik. Bu program çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Zaman içinde yeni ihtiyaçlar doğuyor. Bu ihtiyaçları da birlikte değerlendirip her türlü destek ve katkıyı vererek, Sayın Valimiz ve değerli ekibiyle de el ele vererek, sürdürmenin gayreti içinde olacağız.” dedi.

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş ise şu ana kadar ilk defa Ankara’dan işleri tek tek takip eden bir Vali ile çalıştığını söyleyerek “Bugüne kadar Nallıhan ile devlet arasında 160 km mesafe vardı. Sayın Valimiz bu mesafeyi ortadan kaldırdı” dedi ve Nallıhan halkı adına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.