En Güzel Dualarla Cuma Mesajları

En Güzel Dualarla Cuma Mesajları
En Güzel Dualarla Cuma Mesajları, En Güzel Whatsapp Cuma Mesajları, cuma mesajları 2019 resimli, cuma mesajları 2019 yazılı, tüm cuma mesajları haberin detayında.

En Güzel Dualarla Cuma Mesajları
Tüm Müslümanlar için kutsal sayılan ve Müslümanın bayramı olarak görülen Cuma günü, insanların birbirlerine bu günün değerini hatırlatması ve günlerini kutlamaları gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık başta Cuma olmak üzere, tüm bayram, özel gün ve kandil mesajları insanlar tarafından paylaşılmaktadır. En güzel Cuma mesajı da yine birçok kişi tarafından paylaşılarak, insanalar arasında sevgi ve hoşgörünün yayılmasında etkili olmaktadır.

En güzel hadis ve ayetler Cuma mesajlarının vazgeçilmezidir. Müslümanların aralarında selamı ve Cuma kutlaması ve yayması gerektiğini çok sık hadislerinde tavsiye eden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Cuma gününün önemi hakkında birbirinden kıymetli sözler söylemiştir.

Hadisli Cuma mesajları birçok kişi tarafından paylaşılmakta ve insanların birbiriyle etkileşimlerini arttırmaktadır. Bir kişinin Cuma günleri diğer Müslümanlarla bayramlaşması ve birbirlerinin halini hatırını sorması herkes tarafından tavsiye edilmektedir.

En Güzel Whatsapp Cuma Mesajları!
Önemli gün ve geceleri önceden birbirine haber vermek ve o günleri sevdikleriyle paylaşmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntem Whatsapp mesajlarıdır. Whatsapp üzerinden fotoğraf ve video gönderiminin de kolay olması nedeniyle resimli Cuma mesajı ve en güzel Cuma videoları Whatsapp üzerinden paylaşılabilmekledir.

İçinde duaların ve iyi temennilerin yazılı olduğu Cuma mesajları eskiden sadece yazı olarak gönderilirken günümüzde teknolojik gelişmelerle insanlar arası hızlı etkileşimin de önü açılmıştır. Cuma mesajlarının paylaşılmasının ardından en çok paylaşılan mesajlar arasında da kandil ve bayram mesajları gelmektedir. En güzel whatsapp Cuma mesajları sayesinde her hafta dostlarınıza bu günün kutsallığını hatırlatabilir ve onlarla sohbet etmek için bir aracı kullanabilirsiniz.

Cuma gününde öğlen vakti cemaatle ibadet etmek İslam dinine göre sadece erkeklere farzdır. Ancak Cuma günleri kadınlar içinde kutsal sayılmıştır. Tüm Müslümanların ortak ibadet günü olan Cuma günü, insanlar arası diyaloğun ve hoşgörünün arttığı bir gündür. Bu güne özel, en etkili Cuma mesajları ve en güzel duaları dostlarınızla paylaşabilirsiniz.

Sosyal medyanın yaygınlaşmasının ardından birçok farklı sosyal medya platformunda da Cuma mesajları paylaşılmaktadır. En güzel Cuma mesajlarını kullanarak ister Whatsapp üzerinden doğrudan dostlarınıza gönderebilirsiniz isterseniz de sosyal medya hesabınızdan Cuma mesajı ve güzel Cuma görseli paylaşabilirsiniz.

Tüm Müslümanlar için en kutsal gün olarak sayılan Cuma gününde, insanların birbirleriyle ve diğer müminlerle mesajlaşması, onların Cuma günlerini kutlamaları İslam dini tarafından yapılması gereken güzel bir davranış olarak görülmektedir.    

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

  1. Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar.
  2. Avuç içlerinizde sakladığınız bütün duaların kabul olması dileğimle. Hayırlı Cumalar.
  3. Rabbim Ne olur hiçbir annenin yüreğini, evladının acısıyla yakma! Çocukları, kirli dünyamızdan koru, sakla! Sağlık ve Huzurla HAYIRLI CUMALAR.
  4. Allah'ım... Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat... Hayırlı Cumalar...
  5. Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Cumanız Mübarek Olsun.
  6. İmkanların bittiği yerde iman vardır, derdin ne kadar büyük olursa olsun” derdinden büyük Allah vardır. Hayırlı Cumalar.
  7. Öyle yollar uzanır ki hakka yürümek için, tomurcuklar yeşerir güller açar Onu görmek için, dua eden birileri var senin için. Sen de dua et ALLAH için. Cumanız Mübarek Olsun.
  8. Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.
  9. Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.
  10. Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman o saatte namazda Allah”tan bir hayır isterse, Allah ona istediğini verir” (Buhârî, De”avât, 61)
  11. Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.
  12. Yaşamın öyle olsun ki Rabbim, kulum senden razıyım desin… Duaların öyle olsun ki günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın…Yaradana sığın ki nefsin seni değil sen onu bitiresin. Hayırlı Cumalar.
  13. Allah’ım! Ruhumu daraItma, kaIbimi karartma, darda koyup aratma, Hak yoIundan saptırma, beni senden başkasına yalvartma. Amin. HayırIı cumaIar..
  14. İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim. Allah Cumanızı Kabul Etsin.
  15. Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.
  16. Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim
  17. Rabbim! Gönlümün tesbihine umut boncukları dizdin tane tane. Her çekişte AFF diyorum ve sığınıyorum Rahmetine. Sen affedicisin affetmeyi seversin. Bizleri de Aff Eyle! Dua İle Hayırlı Cumalar…
  18. Rabbim Seni bugün de dua edenlerden her daim şükredenlerden, sevmeyi bilenlerden, Ya Rabbi Cennet te gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar.
  19. Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan Cumanızı kutlarım.
  20. Yakınlık ne zamanla ne mekenla sınırlıdır.Eller Allah-ü teâlâ”ya açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir.Aklımda yürüğimde ve duamdasınız. Cumanız mübarek olsun..
  21. Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun…Allah’ın Selamı Rahmeti,
  22. Bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar.
  23. Umutsuz kapılar vardır açılmaz, Rabbimin kapısı büyüktür, kapanmaz… Sen umudunu kaybetme Rabbim kulunu bırakmaz… Hayırlı Cumalar…
  24. Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı nurlu cumalar.
  25. Rabbim Ne olur hiçbir annenin yüreğini, evladının acısıyla yakma! Çocukları,kirli dünyamızdan koru, sakla! Sağlık ve Huzurla HAYIRLI CUMALAR.
  26. Kalbimiz imana, gönlümüz islama, dilimiz Kur’ana, kulağımız ezana, gözümüz nura, evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Hayırlı cumalar dilerim.
  27. Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.
  28. Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı. (Müslim, Cum'a 17, 18) Cumanız mübarek olsun.
  29. Allah'ım! Cehenneme götüren fitneden, cehennemin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım. (Ebu Dâvûd, Vitr, 32.) Cumanız mübarek olsun.
  30. Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Hayırlı cumalar.
  31. Ey Büyük Rabbim! Dinimizden dolayı bizi yok etmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri o büyük İslam dininin yolundan ayırma…. Hayırlı Cumalar
  32. Cumanız mübarek olsun, Rabbim yapacağınız her türlü ibadetlerinizi kabul eylesin.
  33. Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.
  34. Hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini, nasip eyle ya Rabbim. Hayırlı cumalar dilerim.
  35. Allahım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum. (Malik, Dua, No:508) Hayırlı cumalar.
  36. Duâ Aşktır, Duâ Huzurdur, Duâ Umuttur. Hayırlı Huzurlu Umutlu Aşk Dolu Hayırlı Cumalar Olsun...
  37. Günlerin en değerlisi Cuma'dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek Olsun.
  38. Bütün güzeliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim" Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç… Amin. Cumamız bayram tadında olsun inşallah…
  39. Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.