Kazıklı Voyvoda Kimdir?

Kazıklı Voyvoda Kimdir?
Kazıklı Voyvoda Kimdir, kazıklı voyvoda kimdir hayatı, kazıklı voyvoda kim öldürdü, kazıklı voyvoda kalesi, kazıklı voyvoda kalesi nerede, kazıklı voyvoda tokat kalesi, Yeni Zelanda Katliamını Yapan Terörist kazıklı voyvoda

Yeni Zelanda’da 50 müslümanı ibadet yaparlarken camide katleden terörist Brenton Tarrant’ın Tokat’ta Kazıklı Voyvoda’nın kalmış olduğu zindanı ziyaret ettiği bilgisine ulaşıldı. Teröristin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ilk ziyarette de Tokat’ta kalması merak uyandırdı.

Kazıklı Voyvoda, ya da diğer adı ile Voyvoda III. Vlad Tepeş 1476 yılında Eflak beyliğinin prensi yani voyvodası idi. Eflak Prensi, İrlandalı yazar Stoker’in Drakula adlı ünlü vampir romanına esin kaynağı olmuştu.

Vlad Tepes, Romanya tarihinde ulusal kahraman olarak nitelendiriliyor. Kazıklı denmesinin sebebi ise, cezalandırmak istediği kişileri kazık üzerine oturtarak öldürmesinden kaynaklanıyor.

Tepes ve ordusu 1461 yılında Osmanlı’ya karşı isyan başlatmıştı. İsyanda Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet seferde galip geldi ve prens esir edilmiş oldu.

Osmanlılar ve Türkler tarafından Kazıklı Voyvoda olarak adlandırılan Tepes, Ulahlar tarafından ise cellat ve Macarlar tarafından Drakul yani şeytan olarak adlandırıyor. Vlad Osmanlılar’a rehin olarak verildiği zaman henüz 10 yaşında idi ve Edirne sarayında tutuluyordu.

Prensin Edirne’de tutulduğu zamanlarda Şehzade Mehmed ile birlikte Molla Gürani’nin vermiş olduğu derslere katılım gösterdiği biliniyor. Batılı kaynaklara göre, vlad işkenceci bir adamdı ve adeta vahşi bir canavarı andırıyordu. En çok kendi hükmü altında bulunan kişilere sonra da çevrelerindeki insanlara çeşitli işkence yöntemleri ile işkence ettiği biliniyor. Kaynaklara göre Vlad Tepes 1476’da ölmüş.

Yeni Zelanda’nın Cristchurch kentinde bulunan camilere Cuma Namazı sırasında saldırı düzenleyen terörist Brenton Tarrant’ın, Tokat ziyareti sırasında Kazıklı Voyvoda’yı ziyareti polisler tarafından araştırılıyor. Daha önceden 2016 senesinde 18 ile 19 Eylül tarihleri arasında da teröristin Türkiye’de Tokat’ta konakladığı belirlendi.

Konaklamasını 4 yıldızlı Tower Otel’de 403 nolu odada gerçekleştiren teröristin neden bu şehri seçtiği araştırılıyor. Brenton Tarrant’ın ziyareti sırasında Tokat Kalesi’ni de ziyaret ettiği öne sürülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.