Botox ve lazer epilasyon da bilmeniz gerekenler

Botox ve lazer epilasyon da bilmeniz gerekenler
Genellikle kaş aralarında, alın bölgesinde, boyun ve ağız etrafındaki çizgilenmeleri gidermek amacıyla uygulanan Botox, 'Clostridium Botulinum' adlı bakteriden üretilen tıbbi bir proteine denmektedir.

Daha evvelinde göz ve nörolojik hastalıklarda kullanılan uygulama, ciltte sıkılaşma meydana getirdiğinin görülmesi üzerine kozmetik alanında da kullanılmaya başlanılmıştır.

Yaşlılık, güneş etmenleri, sigara, hava kirliliği ve stres gibi birçok faktör ile cilt kırışıklıkları artmakta ve ciltte yaşlanma başlamaktadır. Bıçak altına yatmak istemeyen kişiler tarafından oldukça rağbet gören bu uygulama herhangi bir iz ve yan etki bırakmamaktadır. Daha genç ve daha taze bir cilt görünümü için en acısız yöntem olan bu uygulama, 2002 yılından beri FDA onaylı olmakta ve şimdiye kadar milyonlarca kişi tarafından uygulanmıştır.

Laboratuar ortamında elde edilen, aşırı terleme ve kırışıklık tedavisinde kullanılan bir ekzotosin olan Botox, uygulaması oldukça basit olan ve herhangi bir cerrahi operasyon gerektirmeyen bir estetik uygulamasıdır. Çeşitli etkenler sonucunda yüz ve boyun gibi bölgelerde ortaya çıkan kırışıklıkları gidermek amacıyla uygulamam yöntem, en popüler ve en çok rağbet gören estetik yöntemlerinden bir tanesidir.

Uygulaması güvenilir ve hızlı olan bu yöntem doğrudan belirlenen bölgeye etki etmekte, yan bölgelere zarar vermemektedir. Her bölgeye uygulanmayan estetik tedavi 6-8 ay boyunca kullanılabilmektedir. Bu uygulama hakkında www.drbuketyildirim.com web sitesi aracılığı ile alanında uzman olan Dr.Buket Yıldırımdan bilgi ve destek alabilirsiniz.

Genellikle belli başlı bölgelere ve orta ve derin kırışıklık olan bölgelere uygulanan Botox;

-Alnımızda bulunan yatay çizgilerde

-İki kaş bölgesi arasındaki çizgilenmelerde

-Göz çevresinde bulunan çizgilerde

-Ağız çevresinde bulunan çizgilerde ve Boyun bölgesindeki çizgilenmelerde uygulanmaktadır.

İşinin ehli olan kişiler tarafından uygulanması gereken işlem, doğal sonuç alınacak uygulama bölgesinin bulunması ile başlamaktadır. Uygulama yapılacak bölgenin belirlenmesi sonrasında bölgeye lokal olarak anestezi kremi sürülmekte ve uyuşturma işlemi yapılmaktadır.

Gayet ince olan iğne uçları ile birkaç adet enjeksiyon ile uygulanmakta ve operasyon 10-15 dakika arası sürmektedir. Şeffaf olan bu protein, sulandırılarak uygulanmaktadır. Uygulama yapılacak bölgedeki kas ve sinir bağlantılarını engelleyen uygulama ile kas kasılmalarının önüne geçilmekte ve kırışıklık engellenmektedir. Uygulama yapılmayan bölgeler için herhangi bir problem oluşturmayan tedavi yöntemi ile yüz ifadesi ve mimikleriniz korunmaktadır.

Uygulama için 18 yaş ve üzeri olmanız yetmektedir. Hamile ve emziren annelerde uygulanması önerilmeyen yöntem, 2 hafta içerisine etkisini göstermekte ve etkisi kişiye bağlı olarak 6-8 ay devam etmektedir. Kızarıklık ve baş dönmesi gibi kısa süreli yan etkiler görülebilir fakat bu etkiler bir süre sonra kendiliğinden geçmektedir. Sağlık açısında herhangi bir zararı bulunmayanBotox, sinir ve kas hastalıkları bulunan kişilerde uygulanmamaktadır.

LAZER EPİLASYON

Vücudunuzda istemediğiniz tüy ve kıllardan kurtulmak amacıyla uygulanan ve hemen hemen her şehirde uygulanabilen Ankara Lazer Epilasyon, kalıcı ve herhangi bir yan etki bırakmayan tedavi yöntemidir. Sadece bayanlar tarafından değil erkekler tarafından da uygulanan yöntem, son derece kolay ve hızlı bir yöntemdir. Birkaç seanslık uygulama ile istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulabilir, bir daha aynı sorunla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Gelişen teknoloji ile istenmeyen tüylerden kurtulmak artık ucuz ve hızlı bir şekilde halledilebilmektedir. Öncelerinde ağda, epilasyon gibi acı ve ağrı verici ayrıca kalıcı olmayan yöntemler ile alınan bu tüy ve kıllar artık kalıcı olarak ortadan kaldırılabilmektedir.

Operasyon herhangi bir anestezi durumu veya acı ve ağrı oluşturmadan uygulanabilmektedir. Uygulamadan 1 ay öncesinde herhangi bir ağda ve epilasyon yöntemi uygulanmamalı, uygulama yapılacak bölgede ucu açık yara ve cilt hasarı bulunmamalıdır.Ankara Lazer Epilasyonyazın kuru sıcak bulunan vakitlerde uygulanmamaktadır.

Genellikle sonbahar aylarında uygulanan işlem Lazer ışığı yardımıyla belirlenen bölgeye sık atışlar halinde uygulanmakla başlamaktadır. Tüy ve kıl köklerinde bulunan melanin tarafından absorbe edilen bu enerji, ısı enerjisine dönüşerek tüy ve kıl köklerini tahrip etmekte ve istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanıza olanak sağlamaktadır.

Vücudunuzun neredeyse tamamında uygulanan işlem başlıca koltuk altı, genital bölge, sırt ve göğüs bölgesinde, bacaklarınızda ve kol bölgenizde uygulanabilmektedir.

Epilepsi hastalarında, hamile veya kanser gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerde uygulanmayan işlem son derece güvenli olmakla birlikte herhangi bir yan etki içermemektedir. FDA onaylı işlem 12 yaş ve üzeri herkeste uygulanabilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.