Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali Bugün Başlıyor!

Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali Bugün Başlıyor!
Devlet Tiyatroları tarafından her yıl düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali bugün seyirciler ile buluşacak.

Devlet Tiyatroları tarafından her yıl düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali bugün seyirciler ile buluşacak. Bu yıl 17. yaşını kutlayan festivalin ev sahipliğini Diyarbakır üstlendi. Festival kapsamında 7 bölgeden 7 oyun yer alacak.

Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü önderliğinde tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Bu sene 17.’si düzenlenen ve tiyatro seyircisi tarafından büyük bir heyecanla beklenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali, Diyarbakırlı ünlü oyun yazarı Orhan Asena’nın anısını yaşatmak amacıyla sahnelere geliyor. Merakla beklenen festivalde tiyatro oyunları, 7 bölgeden 7 farklı oyunla sahnedeki yerini alacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl, Diyarbakırlı oyun yazarı Orhan Asena’nın anısını yaşatmak için Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali adını alan etkinlikte, merakla beklenilen tiyatro oyunları ülkemizin 7 bölgesinden gelen yerel oyunlar ile gerçekleştirilecek. Diyarbakır’ın ev sahipliği yaptığı büyük tiyatro festivalinde sahnelenecek olan oyunlar; İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Konya, Trabzon ve Van Devlet Tiyatroları’nda daha önce sahnelenmiş oyunlardan oluşacak.

Merakla beklenen festivalin ilk oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan “Bir Peri Masalı Radyum Kızları” adlı oyun Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’ndeki Orhan Asena Sahnesi’nde gösterime girecek. Kardelen Kasaplar’ın yazdığı ve Laçin Ceylan’ın yönettiği bu oyun festivalin açılış oyunu olarak tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

Öte yandan Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali boyunca perde açılışı yapacak oyunlar; Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Kantoncu, Bir İnce Sızı Nisan 1915, Divane Ağaç (Yunus Emre), Fehim Paşa Konağı, Geveze Berber ve Kahvede Şenlik Var adlı oyunlar olarak belirlendi.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Eryiğit de, tiyatro severlerin yoğun katılımı olan bu festivallere 3 yıl önce uçurtma şenliğinin eklenmesini hatırlatarak, şehrin 3 farklı yerinde yaklaşık 3 bin çocukla uçurtma şenliği yapılacağının bilgisini verdi. Festivale yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.