İSTANBUL DEVLET TİYATROSU’NDA BU HAFTA ( 10 Ekim - 15 Ekim 2017 )

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU’NDA BU HAFTA ( 10 Ekim - 15 Ekim 2017 )
İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 2’si çocuk oyunu olmak üzere 4 oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

10 Ekim – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar Bayrak, Hamlet ile çocuk oyunları Sihirli Keman ve Purnima ve Sırlar Ormanı.

10 Ekim – 15 Ekim 2017 haftasında sahnelenecek oyunların konuları şöyle:

Bayrak, Taksim Küçük Sahne'de

Berkun Oya'nın yazdığı, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği Bayrak, Taksim Küçük Sahne'de 10 Ekim – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında izlenebilir.

Oyunda, cinayetle son bulan bir ihanetinbir aileyi trajik çöküşe nasıl sürüklediği anlatılırken,ilişkiler üzerinden aile kavramı, iletişimsizlik ve şiddet olguları sürprizli kurgu ve içeriğiyle sorgulanıyor.Karakterlere Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Uygar Özçelik, Deniz Çom, Hüseyin Sevimli ve Arda Kaptanlar hayat veriyor.

Hamlet, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Türkçeye Sabahattin Eyüboğlu'nun kazandırdığı, yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu'nun yaptığı William Shakespeare'in eseri Hamlet, 10 Ekim - 14 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir. Hamlet karakterine usta oyuncu Bülent Emin Yarar hayat veriyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Oyun içinde ustaca oyun yöneten, sergileyen, yaşayan; soytarıyla soytarı, saraylıyla saraylı, en akıllı kadar akıllı, kusursuz bir deli olabilecek kadar oyunculukla yoğrulmuş, öte yandan da bir oyuncunun nasıl olup da kılık, kimlik ve varlık değiştirdiğini kendi kendine soran kişi,Hamlet...

Hamlet’in üslubu gibi, kişiliği de sürekli değişim halindedir ve bu kez de sahnedeki tek başınalığıyla olayların hem içinde hem dışında, olayları hem yaşayan, hem anlatan kişi olarak çıkar karşımıza.

ÇOCUK OYUNLARI

Sihirli Keman Cevahir 1 Sahnesinde

Aristide Christian Charpentier'in yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan tarafından Türkçeye kazandırdığı ve yönetmenliğini Ebru Kara'nın yaptığı çocuk oyunu 15 Ekim Pazar günü Cevahir 1 Sahnesinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Kendi halinde oğluyla birlikte yaşayan ayakkabı ustası Jules'e günün birinde bir sandık gelir. Babasının yanında çalışan Jacques ile arkadaşı Pierre arasında sandığı açıp içindekilere sahip olmak için amansız bir mücadele başlar. Oysa bu sihirli bir sandıktır. Sandığı açmak ve içindekilere sahip olmak için ise yedi ayrı anahtara ihtiyaç vardır. Babasının mesleğini devam ettirmekle hayallerinin peşinden gitmek arasında kalan genç Jacques'ın renkli hayal dünyasına götüren oyun dostluk, çalışmak, sevgi ve aile bağlarının önemine vurgu yapıyor.

Purnima ve Sırlar Ormanı Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Handan Ergiydiren Doğan ve Günay Ertekin'in yazdığı, yönetmenliğini Handan Ergiydiren Doğan'ın yaptığı çocuk oyunu Purnima ve Sırlar Ormanı 15 Ekim Pazar günü Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima, Wenteka dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenir. Hemen yollara düşer ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra'ya ulaşmaya çalışır. Bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra nehrine ulaşır. Bakalım Purnima sonsuz güzelliğe kavuşabilecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.