Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Cumhuriyet Bayramı Heyecanı

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Cumhuriyet Bayramı Heyecanı
Cumhuriyetin ilanının 96. Yıl dönümü dolayısıyla, Ankara Devlet Opera ve Balesi “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri” heyecanı ve coşkusuyla Ankaralı sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyetin ilanının 96. Yıl dönümü dolayısıyla, Ankara Devlet Opera ve Balesi “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri” heyecanı ve coşkusuyla Ankaralı sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Çanakkale, Sakarya ve Büyük Taarruz Zaferlerini konu olan 3 DESTAN; müzikli bir anlatı. Muammer Sun’un bestelediği 3 DESTAN’da Turgut Özakman; yerli ve yabancı kaynaklı belgelere dayanarak hazırladığı üç bölümden oluşan bir metinle, ulusal tarih bilincimizi sağlamlaştırmayı amaçlamış, Türk Ulusunun , Atatürk’ün önderliğinde yarattığı mucizeyi, belgesel – sanatsal bir anlatımla sunmuştur. Muammer Sun, anlatı metninde belirtilen konuları müzikle betimlemeye ve yazarın belirttiği yerlerde, belirttiği özelliklere uygun müzik yazmaya özen göstermiştir.

Orkestra Şefliğini Naci Özgüç’ün yaptığı, Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Görkem Ezgi Yıldırım’ın ve koro’nun katılımıyla 29 Ekim akşamı Opera Sahnesi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek olan Cumhuriyet Bayramı Konseri, dinleyicilere Cumhuriyet coşkusu ile birlikte müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.