Meghan Markle Kimdir?

Meghan Markle Kimdir?
Meghan Markle Kimdir? Rachel Meghan Markle, 2016 yılının Haziran ayında Galler Prensi Charles ve Galler Presesi Diana’nın Sussex dükü Prens Harry ile ilişkisi ortayaçıkan Markle, Amerikalı oyuncu ve modeldir.

Rachel Meghan Markle, 2016 yılının Haziran ayında Galler Prensi Charles ve Galler Presesi Diana’nın Sussex dükü Prens Harry ile ilişkisi ortayaçıkan Markle, Amerikalı oyuncu ve modeldir. Prens Harry ile evlenmesinin ardından tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilmeye başlayan Meghan Markle, Amerika Los Angeles’da dünyaya gelmiştir. Çok sayıda dizi ve filmde rol alan Markle, son yıllarda Presn Harry ile çocuklarını dünyaya getirmesinin ardından yeniden birçok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlamıştır.

Dünyaca ünlü Suits dizisinde canlandırdığı Rachel Zane karakteri ile oyunculuk kariyerinde adını duyurmayı başaran Meghan Markle, dünyaca ünlü birçok ABD yapımı dizide rol alarak başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip olmuştur.

Meghan Markle Hayatı ve Kariyeri

4 Ağustos 1981 yılında Los Angeles’te dünyaya gelen Meghan Markle, ABD’li oyuncu ve modeldir. 2003 yılında Chicago yakınlarında bulunan Nortwestern Üniversitesi tiyatro ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olan Meghan Markle, Afro Amerikalı bir anne ve ABD’li bir babanın kızı olarak dünyaya gelmiştir.

Mezuniyetinin ardından ilk defa oyunculuk kariyerine General Hospital adlı dizinin bir bölümünde küçük bir rolle adım atan Meghan Markle, kariyerinin ilk yıllarında oldukça büyük zorluklar yaşamıştır. Yaptığı bir açıklamada siyahi roller için fazla beyaz, beyaz roller içinde fazla siyahi olduğunu ifade eden Markle, kariyerini şekillendirmekte oldukça büyük zorluklar yaşamıştır.

Dünya çapında bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran ABD TV dizisi Suits’te Rachel Zane kararkterini canlandırmasının ardından kısa sürede tanınmaya başlamıştır. Dizideki rolü ile sivrilmeyi başaran Meghan Markle, dünyaca ünlü bilim kurgu dizisi Fringe’de özel ajan Amy Jessup rolü ile geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır.

2016 yılının Haziran ayında Sussex Dükü Prens Harry ile ilişkisi ortaya çıkan Meghan Markle, 2017 yılının Kasım ayında Prens Harry ile nişanlanmış ardından 2018 yılının bahar ayında görkemli bir kraliyet düğünü ile evlenmişlerdir. Evlenmesinin ardından oyunculuk kariyerine son vereceğini duyuran güzel oyuncu aynı zamanda dünyanın birçok farklı bölgesinde yaptığı insani yardım faaliyetleri ile dünya gündeminde ilk sırada yer almayı başarmıştır.

2002 yılından itibaren 2012 yılına kadar çok sayıda başarılı televizyon dizisi ve filmde rol alan Meghan Markle, başarılı oyunculuk kariyerine kraliyet ailesinin gelini olması nedeniyle son vermiştir.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

İlk defa 2002 yılında yayınlanan General Hospital adlı dizide rol alan Meghan Markle, bu tarihten sonra birçok farklı dizi ve filmde rol alarak başarılı bir oyunculuk kariyeri elde etmeyi başarmıştır. Her ne kadar özel hayatı ile gündeme gelse de geçmişte rol aldığı birçok dizi ile kısa sürede tüm dünya tarafından tanınmayı başaran ABD’li oyunlar arasında ilk sırada yer almaktadır.

Suits dizisinde canlandırdığı Rechel Zane karakteri ile büyük bir beğeni toplayan Meghan Markle, bilim kurgu dizisi Fringe’de Amy Jessup karakterine can vermiş ve izleyicilerin ilgi odağı olmayı başarmıştır. Geçmişten günümze Meghan Markle’ın rol aldığı dizi ve filmler arasında:

General Hospital,

Centruy City,

Cuts,

Love,

So Was Wie Liebe,

Deceit,

Familienstreit de Luxe,

CSI: NY,

Ehe İst,

90210,

Fringe,

Knight Rider,

The League,

Without a Trace,

CSI: MIA,

Mannertrip,

Remember Me,

The Candidate,

Kill the Boss,

Suits,

Castle,

Dysfunctional Friends

Yer almaktadır. Prens Harry ile evliliği sayesinde Sussex Düşesi unvanını alan Meghan Markle, Afganistan, Hindistan ve çeşitli Afrika ülkelerinde gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetleri ile dikkat çekmiştir. Prens Harry ile evliliklerinden geçtiğimiz günlerde bir çocuk dünyaya getirmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.