Merve Bulut Kimdir?

Merve Bulut Kimdir?
Fox TV ekranlarının son döneme damgasını vuran yapımlarından biri olan Mucize Doktor, izleyicilerin yakından takip ettiği diziler arasında ilk sırada gelmektedir.

Fox TV ekranlarının son döneme damgasını vuran yapımlarından biri olan Mucize Doktor, izleyicilerin yakından takip ettiği diziler arasında ilk sırada gelmektedir. Dizide Sekreter Gülin karakterine hayat veren ve Mucize Doktor dizisi ile ün yakalayan Merve Bulut, dizinin en çok merak edilen karakterleri arasında yer almaktadır.

Türk televizyon dizilerinde yeni yeteneklere ve genç oyunculara fırsat verilmesinin ardından her geçen gün başarılı bir isim daha gündeme gelmektedir. 1998 yılında dünyaya gelen Merve Bulut, 2012 yılından beri birçok farklı dizide rol alarak kısa sürede Türk seyircisinin beğenisini kazanmayı başarmıştır. Mucize Doktor dizisinde Sekreter Gülin olarak son rolüyle tüm Türkiye tarafından tanınmıştır.

Merve Bulut (Sekreter Gülin) Kimdir?

1998 yılında Kocaeli’nde dünyaya gelen Merve Bulut, oyunculuk kariyerine ilk defa 2012 yılında başlamıştır. 2012 yılında yayınlanan ve kısa süren Uçurum adlı dizide rol alan Merve Bulut, bu tarihten itibaren birçok farklı dizide rol alarak kariyerini başarılı bir şekilde sürdürmeyi başarmıştır.

172 cm boyunda ve 59 kg ağırlığında olan Merve Bulut, Instagram üzerinde 7 binin üzerinde takipçiye sahiptir. Hayvan sevgisi ile birçok kişinin dikkatini çekmeyi başaran Merve Bulut, 2015 yılında başrollerinde Hazal Kaya, Aras Bulut İynemli, Ceyda Düvenci ve Murat Aygen’in rol aldığı Maral adlı dizide Hamiş karakteri ile başarılı bir performans sergilemiştir.

Birçok başarılı oyuncu ile çeşitli dizilerde rol almayı başaran Merve Bulut, 2017 yılında Karayazı adlı dizide Haluk Bilginer, Emre Kınay ve Zeynep Çamcı gibi usta oyuncularla rol almış ancak bu dizi yine kısa sürmüştür. Oldukça iddialı bir şekilde başlayan dizinin kısa sürmesi büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilmektedir. Dizide Sedef karakterine hayat veren Merve Bulut, takip eden yıllarda yine farklı dizilerde başarılı rollerde yer almıştır.

2017 yılında Karayazı dizisinin ardından Yıldızlar Şahidim adlı dizide Mercan karakteri ile yeniden seyirci ile buluşan Merve Bulut, talihsizlikler nedeniyle 4. Bölümde final yapmak zorunda kalan dizide rol almıştır. Oyunculuk kariyerinde başarılı bir performans sergilemesine rağmen dizilerin kısa sürmesi birçok açından başarılı oyuncu için talihsizlik olarak sayılmıştır.

2018 yılında tiyatro sahnesinde kariyerine devam eden Bulut, Ölümcül Çocuk Parkı Yaraları adlı oyunda yer almıştır. Bu oyun ile oyunculuk kariyerine tiyatroda devam eden Merve Bulut, aynı zamanda benzer dönemlerde çeşitli başarılı sinema filmlerinde rol almış ve izleyicilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Beya perde ile ilk defa 2014 yılında vizyona giren Bir Küçük Eylül Meselesi adlı filmde Garson Emine karakterine hayat veren Merve Bulut, filmde göstermiş olduğu başarı sayesinde çok sayıda dizi ve film teklifi almayı başarmıştır.

Genç oyuncunun son olarak Fox TV ekranlarında kısa sürede geniş kitlelere ulaşan Mucize Doktor adlı dizide Sekreter Gülin karakterine can vermesi asıl çıkışını yakalamasına yardımcı olmuştur. 2019 yılına damgasını vuran dizide, kötü bir aşk macerası yaşamasının ardından kendini aşka kapatan ve hastanede sekreterlik görevi üstlenen bir karakteri başarılı bir şekilde canlandırmaktadır. Hastanenin sahibi Beliz ile arası iyi olan Gülin, Beliz’in hastanedeki gözü kulağıdır.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

2012 yılından beri aktif olarak oyunculuk kariyerine devam eden çok sayıda dizide kısa süreli de olsa rol almıştır. Merve Bulut’un rol aldığı dizi ve filmler:

 Uçurum – 2012
Bir Küçük Eylül Meselesi – 2014
Maral – 2015
Karayazı – 2017
Yıldızlar Şahidim – 2017
Ölümcül Çocuk Parkı Yaraları – 2018
Mucize Doktor – 2019

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.